A kutyámnak van egy daganat a hasában. Megműttessem? (többi lent)
Nagyon kockázatos, és veszélyes egy ilyen idős kutyust megműttetni. Mi a spánielünkkel jártunk így, emlő daganat meg ivartalanítás. Megműttettük, igaz 10 évesen, de utána csodás 2 évet kaptunk cserébe. Aztán egy emlődaganat 3-4 nap alatt olyan gyorsan nőtt, hogy a 4. nap reggelre kifakadt. Akkor viszont már azt mondta az orvos, hogy sajnos altatni kell.
Én helyedben ha van rá kereted, megműttetném. De előtte egy állapotfelmérést csináljon a doki, hogy megnézze mennyire bírná ki a szíve. Ha úgy van, vidd el egy másik dokihoz, nézze át ő is.
Magyarán a kutyád rákos és az állatorvos is megmondta,hogy valószínű,hogy továbbterjed,amibe előbb utóbb nyilván belehal.Csak meg szenvedni is fog.
Vagy van a másik oldal,hogy megműtteted,ami nyilván jár egy bizonyos kockázattal,de
A) esetben nem lesz probléma,és meggyógyul
B) esetben sajnos műtét közben elpusztulhat
Nekem még mindig könnyebb lenne az a tudat,ha a B) eset be is következik,hogy ÉN mindent megtettem érte,és nem hagytam szenvedni.
A 11 év nagyon szép kor,de amikor elkezdődik egy daganatos megbetegedés,az nem szokott magától meggyógyulni.És mivel ivaros,a legnagyobb esélye a következő daganat felbukkanásának a herékben/méhben van.Mivel azt nem írtad,hogy kan,vagy szuka.
Szerintem műtét és egyben ivartalanítás.
Ha rákos és áttétes akkor hiába műti meg az orvos akkor is elhalálozik. Sőt ha felnyitja akkor hamarabb.
De most a hasában van a daganat vagy kívül amit látsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!