Szerintetek kínzás a kutyának panellakásban élni?
Én tapasztalatból mondom, hogy az én kutyámnak egész biztosan jobb a panelban lakni. Egyszer nagy felbuzdulva mikor jobban álltam anyagilag, elköltöztem budára kertesbe, mert majd milyen jó lesz a kutyának. Az a helyzet, hogy simán az lett belőle, hogy először napi 2 séta, aztán már csak napi egy, aztán már nem is mindennap sétáltunk, mert hagyjál békén, kakilj a kertbe.
Mindemellett az én kutyám nincs meg egyedül a kertben, szóval ha 8 órára zártam ki, akkor 8 órát nyafogott az ajtóban, hogy be akar jönni.
Panelban viszont tisztességesen van sétáltatva, nincs kihagyva a séta és velem lehet.
Szerintem kertes házban sokkal jobban elkényelmesedik a gazdi, és a kiskutya akit 1 évesen még sétáltattak 6 éves korára egy kapuban örjöngővé válik az esetek nagy részében.
Tisztelet persze a kivételnek, nekem nem ment a tisztességes kutyatartás kertben, pedig akkoriban vizsgára is készültünk, meg minden.
Köszi szépen. :)
Menhelyen önkénteskedek, és el szeretnék hozni majd egy kutyát. De az ismerőseim szinte megköveznek, hogy képes lennék lakásba kutyát vinni. Pedig szerintem nincs ezzel semmi baj.
5. vagyok.
rendes tartás mellett bizony jobb panelban a kutyának mint kertben.
Az én kutyám hétköznapokon 3-4 órákat sétál,hétvégén meg gyakorlatilag egész nap.
És gondoljuk csak végig. Egy kutya napi 14-16 órát alszik. Tehát marad 8-10 amit ki kell tölteni. A fele meg is van a sétával. A másik felében meg nem egyedül unatkozik a kertben, hanem velem van, lát, érez, bújik vakartatja magát. Szerintem ez sokkal jobb.
Maximálisan megfelelő valóban egy nagy hatalmas kert vagy egy birtok lenne, de mivel ez nem adatik meg, csak a gazdagoknak meg néhány vidéken élőknek akiknek tényleg jó nagy kertjük van.
Nekünk csak a panel jutott így ebben a közegben kell élnünk a kutyáinkkal.
Nem merészség azt állítanom, hogy a kutya és gazda közti kapcsolat jobb és szebb és tartalmasabb, mert a kutya közvetlenül velünk él a lakásban.
A kutyáink jobban megismer minket, és mi is őket.
megfelelő körülmények között? rendszeres foglalkozással? NEM.
tudok olyanról, aki három bordert tart panelban és köszönik szépen, nagyon jól megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!