Hogyan tudom meggyőzni az Anyukámat?
Szeretnék egy kutyát, csak anyu nem engedi. Igazából ő is beleegyezne csak az a baja,hogy bepisil, bekakil éjszaka (ha pl. én nem ébredek fel hogy kivigyem). Vagy amikor én suliban vagyok akkor is ugyanezt, és akkor "beleül" a szag az szőnyegbe vagy ilyesmi
Amikor én itthon lennék folyton vinném sétálni, reggel mikor felkelek suli előtt, majd suli után,délután, este hosszú sétákra,és ha "kikell" mennie. De amikor napközben történnek balesetek akkor ő nem tudná feltakarítani (mert csavarok vannak a térdébe, a gerincét 8x műtötték már), de én mikor hazaérnék rögtön feltakarítanám.
Menhelyi kutyus lenne, szóval már nem annyira pici ( majdnem 1 éves)
Hogyan tudnám meggyőzni őt? Kérlek, csak értelmes válaszokat. Előre is köszönöm.
Ja azt kihagytam hogy az ellátását, kaják, oltások, felszerelések stb. Ezt tudnánk fizetni, nem ezzel van a baj.
és hogy a családból mindenki szeretne kutyát, csak ő nem. Nemrég halt meg a kutyusunk, öregségben, és őt is nagyon jól gondoztam. :)
13/L
Szerintem azzal lehet a baja, hogy ő még nem áll készen egy új kutyus fogadására. Tudod minél idősebb az ember, annál nehezebben lép túl egy háziállat elvesztésén. Meg ahogy írtad az egészségi állapota sem a legjobb, kívül-belül fájhat neki. Szerintem várj még ezzel a témával kicsit. Vagy ha lenne más állat, amit szívesen tartanál, és van rá lehetőség kérdezd meg. :)
Általában nem szoktam ugyanolyan háziállatot tartani egy ideig, miután elpusztult valamelyik...
1 válaszoló. Más állatot nem nagyon engedne, gondolkoztam ilyen gekkó szerűn :D de ő fél ezektől. A rágcsálókra, hörcsög, degu, arra meg allergiás tesóm.
2 válaszoló
A régi kutyus családi házban élt, de most költöztünk panelba, és ide szeretnék most kutyát.
uristen. milyen válaszok...
nah szóval. ha már kb. egy éves lesz lényegében sok melód nem lesz vele. tökéletesen ki fogja bírni addíg amíg nem érkezel haza. persze ezt ügyesen meg kell a kutyával értetni. a legjobb ha minimum hétvégén kerül hozzád így két napod bőven lesz hogy a kutyával megértesd a lényeget. nem tudom mikor fejezősdik be a suli, de ha nyári szünetig vársz az még szuperebb. tehát ez a bepisilős gond abszolút kilőve.
nem tudom hogy már konkrétan ki ven e választva a kutyus. de lehetőleg abszolút megadó nyugodt típust válasszál. így jóval könnyebb is lesz vele. az a kutya amelyik túlságosan hebrencs esetleg már kimeríti a szemtelenség fogalmát már keményebb dió lehet. persze egy menhelyen bizonyosan segítenek ebben készséggel.
nem tudom kan vagy szuka lesz e, de javaslom a későbbi ivartalanítását (ha azon a menhelyen nem így adják) ezzel szintén későbbi nagyon sok problémát kerülhettek el.
szóval édesanyádnak nyugodtan mondd meg hogy nem lesz itt abszolút baleset. javaslom még hogy az első napokban legyél a kutyus nyomában így ha látod hogy toalettre készül azonnal zökkentsd ki hangadással. mivel vissza tudja tökéletesen tartani már, így nem lesz gond. és el tudod vinni a megfelelő helyre. dolga végeztével pedig dicséret. közben ne zavard, néhány kutya nem szereti ezt.
Köszi a választ!:)
Szuka kutyus lesz, a neten nézegettem, (ha beleegyezik anyu is akkor lesz látogatás) nagyon aranyos, vidám kutyusnak tűnik, én egyből beleszerettem, remélem élőben is igy lesz. Gondolkoztam az ivartalanításon is :)
ó hát akkor abszolút nem lesz gond. rengeteg időd lesz mindenre. mire suliba leszel teljesen rendben lesz minden. legalábbis ami a toalett problémákat illeti. :)
arra figyelj még majd hogy soha de soha ne enyhülj meg a kutya láttán ha rosszat csinál. már az első naptól legyenek lefektetve a szabályok és ezeket tartsd is be. édesanyád felé pedig, az egészségügyi állapota miatt követeld meg a tiszteletet a kutyától. tehát ne ugráljon fel rá semmiképp sose.
tudsz képet mutatni a választottról? olyan kiváncsi vagyok :)
Köszi a választ!
Itt egy kép róla: [link]
Vagyis az ő adatlapja, a menhelynél:) Szerintem nagyon aranyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!