Farkaskutyát vennék?
Olyat nem mondtam sose, hogy a tacskó lerendezné a farkaskutyát. Akár milyen értelemben is vesszük esélytelen.
A másik kutyát illetőleg is, a még kicsi farkaskutya ellen lenne esélye. De később valószinűleg már nem.
Nekem van cseh farkasom.
12 éves korom óta kutyázom, most 40 vagyok. Kutyasuliban oktatok.
Nyugodtan mondhatom, hogy egy cseh farkas mellett felejts el mindent amit eddig a kutyák tanításáról tudtál. Pontosabban sokkal-sokkal többet kell tudni hozzájuk, mint egy átlag kutyához. Ugyanis ami 100 kutyánál tuti működik, náluk biztos nem.
Sokkal önállóbbak, kevésbé kötődnek az emberhez mint a kutya. Állandó felügyeletet és kontrolt igényelnek, nem lankadhat a figyelmed egy pillanatra sem.
Pl egyszer nyitva felejted a kaput. A kutya kimegy. Biztos lehetsz benne, hogy hónapok múlva is meg fogja próbálni, hogy nyitva van-e. Nálunk az összes kilincset le kellett szerelni, mert próbálkozásos alapon megtanulta nyitni őket.
Ha megállsz beszélgetni valakivel fél szemed állandóan a kutyán, hogy le tud tiltani azt a pillanatot amikor lecsatlakozik rólad. Csak szuper kerítés mellett tartható. Nálam dupla kerítés + villanypásztor.
Ja és a családban rajtam kívül senkire nem hallgat.
Az enyém nem verekszik. Nincs rá szükség, eddig minden kutya vérontás nélkül is elismerte az ő felsőbbségét.
Köszönöm a korrekt választ.
A kötődést mennyire lehet elsajátítani a kutya-gazdi közt. Sok tanítással ellehet érni azt, hogy a kutya legyen olyan kötődő mint pl egy német vizsla?
A válaszból leszűrtem, hogy nagyon önálló és kemény kutya.
Tanításában mit ajánlasz? Nagyon kesztyűs kézzel kell bánni vele? Sok esetben erőszakosabban?
kötődik, odamegy hozzád, meg szeret veled lenni, de ha éppen úgy gondolja akkor minden lelkiismeretfurdalás nélkül lecsatlakozik. Utána mindig hazamegy, ezzel nincs gond, csak a kettő között eltelik fél nap, amíg felderíti a területet. Általában megszokott útvonalat követ ilyenkor, ha eltűnik mellőlem a kutyám (mert sajnos ez a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordul) pontosan tudom merre kell keresnem és mindig nagyon boldog, hogy összetalálkoztunk.
Tanítás: semmi keménység! Az irányítása figyelemelvonással és dicsérettel.
"Úgy látom ez tanítástól eltérően változik."
bocs, de ezt nem értem tisztán. Mire gondolsz pontosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!