Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik tartható jobban lakásba...

Melyik tartható jobban lakásban border collie vagy mudi?

Figyelt kérdés
Már rajta vagyunk hogy elköltözünk de nem tudom megmondani mikor sikerül. Kertes lakásban lakunk de elég sokat megyünk csavarogni sétálni meg naponta van 1-2 óra amikor csak vele eltudok menni egy hatalmas rétre. Hétvégén meg mehetünk suliba.

2013. jún. 8. 13:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Hát azért a legtöbb mudi szerencsére nem ilyen. Ők egygazdásak, border viszont nem. Készülj fel rá, hogy a két fajta homlokegyenesen más jellemű, hiába munkakutya mindkettő.
2013. jún. 8. 14:22
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
13:53 vagyok, 3 mudim van, miattuk sokat találkozok borderekkel is... Szerintem sem kell nekik ilyen sok idő. De az nem azt jelenti, hogy ne örülnének neki. Amúgy nem tudom miért helyezik ennyivel magasabbra a bordert. Az, hogy a mudinak van esze, és feleslegesen nem pörög fel mindenre, nem azt jelenti, hogy kevesebbet tud mozogni, csask ő máshogy osztja be.
2013. jún. 8. 14:25
 13/26 anonim ***** válasza:
Nah hát ha ilyen határozott elképzelésed van a kutyaválasztásról, akkor miért nem jó ha bemész a menhelyre, elmondod h szeretnél egy aktív de nem túl pörgős kutyát, kinti-benti tartásra, gyerek mellé, hétvégi nagy sétákkal, napi 1-2 óra foglalkozással?? És ők egyből előkapnak akár 3-4-5 potenciális jelöltet,,, Hm??
2013. jún. 8. 14:25
 14/26 anonim ***** válasza:
34%

"Az, hogy a mudinak van esze, és feleslegesen nem pörög fel mindenre, nem azt jelenti, hogy kevesebbet tud mozogni, csask ő máshogy osztja be."

Senki nem mondta h nem mozog ugyanannyit. A válasz eleje meg pöttyet lekicsinylőre sikeredett....

Egyébiránt ismerek "agyatlanul", csak úgy borderesen pörgő mudit... es a vicces h a mudi klub volt elnökének pont egy ilyenje van és szerinte pont ez ami hiányzik a mai mudikból - ez a temperamentum. Szóval ízlések és pofonok. Plusz borderben is van bambuli, meg higgadt fejű, meg pörgős - talán nem kéne 10 border alapján áltanáosítani.

2013. jún. 8. 14:32
 15/26 anonim ***** válasza:
49%
Nem 10 bordert ismerek és kivételek mindig vannak. Én is ismerek kezesbárány kaukázusit de azért a legtöbb nem olyan. Ez kb ennyit jelent, amit írtál. Én meg pont azt szeretem a mudiban, amilyen. És nagyon nem kéne megváltoztatni egy másik fajtává. Már így is eléggé roszs irányba ment az egész. Mint például, hogy magyar fajtákat is úgy tanítják terelni mintha borderek lennének. Na kösz. Ilyen formán én is mondhatnám, hogy szerintem meg az őrző-védő hajlam hiányzik a borderből. És csináljunk belőle fenevadat csak mert én az egygazdás kutyákat szeretem. A border képes ész nélkül pörögni egy labdára vagy egy birkára vagy akármilyen munkára, tekintet nélkül a saját biztonságára, másokéra, vagy arra, hogy ki adja neki azt a munkát. Ezt nem negatívumként mondom, csak nekem nem tetszik. De ezért van ennyi fajta. A mudi lehet, hogy nem dolgozik olyan sokáig olyan lelkesen, vagy hogy inkább lefekszik az árnyékba délben amikor 40 fok van és nem a birkát bámulja lopakodva amíg hőgutát nem kap, de futni, mozogni mindig és akármeddig képes.
2013. jún. 8. 14:40
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
Pedig ha minden jól megy pont a közel jövőben lesz egy mudi x horvát juhász alom, a mudi klub engedélyével :o)))
2013. jún. 8. 14:46
 17/26 anonim ***** válasza:
49%
És akkor mi van? Amúgy szerintem elég gáz mosolyogni azon, hogy a hivatalos szervek akik elvileg értenek a kutyákhoz, engedélyeznek ilyet, de hát ez mindenkinek magánügye. Attól még a mudi mudi marad és a kutyák keverékek lesznek. Mindig volt olyan, hogy két fajtát összeraktak, hogy olyan munkakutyát kapjanak amilyet akarnak, de ettől még remélhetőleg mudiszeretők maradnak a mudiknál.
2013. jún. 8. 15:11
 18/26 anonim ***** válasza:
Ez nem azt jelenti, hogy az egyes fajták rosszabbak lennének vagy nem lenne életjogosulságuk. Plusz lehet, hogy pörgősebb munkakutyákat akarnak kihozni belőle, de ettől még nem lesznek olyanok mint a border, mert egymásra nagyon hasonlít a két fajta, a bordertől viszont homlokegyenest különböznek.
2013. jún. 8. 15:19
 19/26 A kérdező kommentje:

És akkor nekünk milyen kutyánk legyen???

Kicsi kölyköt szeretnék mert nemrég ráfáztam egy növendék kutyával ezt nem szeretném még egyszer átélni. Menhelyről ezért nem hoznék kutyát bár ez így nem igaz de onnan is csak max 8 heteset.

2013. jún. 8. 16:06
 20/26 anonim ***** válasza:

[link]

szerintem egy 4-5 hónapos kutyával sem lennél elkésve,de itt vannak 2-3 hónaposak is..

2013. jún. 8. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!