Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon ugat a kutya! Mit tegyek?

Nagyon ugat a kutya! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van a szomszédban egy vizsla keverék, és állandóan csak ugat, és vonyít, de nem az utcán járkálókat , csak úgy a nagy világba. Már nagyon zavar minket, de gazdáit nem! Szoktunk át dobálni neki kutya kekszet, attól 2-3 percig csöndben van, de utána megint rákezd. Már nem bírjuk cérnával!Mit tegyünk?:(

2013. jún. 8. 10:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen ti jutalmat adtok neki, hogyha ugat. Gratulálok.
2013. jún. 8. 10:09
 2/6 anonim ***** válasza:
szóljatok a gazdának
2013. jún. 8. 10:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Vizsláknál gyakori a szeparációs szorongás, lehet, hogy erről van szó. Hát sajnos ez ellen csak a gazdái tehetnének..
2013. jún. 8. 10:17
 4/6 anonim ***** válasza:

szegény unatkozik. sajnos ez a gazdája hibája. itt is volt egy keverék. nemigen vitték sétálni. ha vitték is egy gyors 15 percre. nah az amit lerendezett nagyon durva volt. egyszer úgy döntöttem hogy kezembe veszem az ügyet. mindig kimentem és rászóltam "sss". ha képes volt legalább addig csöndbe maradni míg elszámoltam kb. 5ig. dobtam valamit neki. először elidőztem egy darabig, de pár nap múlva hamar rájött a lényegre. így csak egyszer szóltam ki és máris csöndbe volt. persze mindig dobtam neki valamit. történt azonban hogy ezt a gazdái megneszelték és gondolták megcsinálják ugyanezt a kutyával. sajnos a lényeget nem vágták le az egészbe így ha a kutya ugatott azonnal adtak neki valamit enni. a vége az lett hogy a kutya szinte éjjel nappal megállás nélkül ugatott. hacsak nem aludt. míg végül annyian panaszkodtak rá a környező házakból is hogy elvitték. elvileg valami nagy tanyára. pedig szóltam a gazdáinak hogy nem így kellene neki adni de bármilyen hihetetlen mintha csak a falnak beszélnék. mindig az volt a válaszuk biztos azért ugat mert éhes. esküszöm. mondtam hogy szüksége van mozgásra, (láthatóan terrier is volt benne), és hogy az enyémet is rendszeresen visszük (irigy is volt hogy az enyém milyen "okos" mert nem ugat) mire közölték velem hogy ott van neki az udvar, az enyémet meg persze hogy vinni kell hiszen lakásban él. nem fogták fel azt sem hogy szerencsétlen kutya egész nap semmit nem csinált. egy kutya nem áll le az udvarban szaladgálni magának... szóval nagyon érthetetlen emberek voltak.

két lehetőségetek van. vagy megtanítjátok hogy maradjon csendben amikor kiszóltok, vagy megpróbáltok hatni észérvekkel a gazdára.

a tanítás viszont nem garantált. az én esetemben az volt a szerencse hogy ez a kutya nagyon nem volt egy domináns típus így könnyen tudtam rá hatni anélkül hogy különösebb kapcsolatom lett volna vele.

szóval a lényeg ha kimentek szóltok nyomatékosan "ssss". vártok. ha folytatja megint tiltás. egészen addig amíg legalább egy pár mp-ig csöndbe nem marad. ekkor mehet a keksz. előre szólok hogy az elején érdemes erre akár fél órát is számolni. tehát ne menjetek be azonnal az első keksz után. ha már huzamosabb ideig csöndben van akkor mehet több keksz is utoljára. amolyan jack potként. így megérti hogy mit vártok el tőle. én dobtam olyankor is amikor kimentem (cigizni pl.) és csöndben volt, tehát nem kellett rászólni se, hogy erősítsem benne jó dolog ha nem hangoskodik. volt hogy kapott tőlem nagy csontot amin elrágódhat kedvére. szóval szépen haladtunk amíg a gazdik kezükbe nem vették az ügyet. :(

2013. jún. 8. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:
jah, és hozzátenném mindezt úgy hogy én a harmadik emeleti erkélyről tettem mindezt. az erkélyről rá lehetett látni a kutyára, az udvarára. végülis, ha ezt nézem, nekem ezért volt fontos hogy legalább öt mp-t várja mert ha egy pillanatra csöndbe volt én pedig dobtam a kaját, mire földet ért, volt hogy akkor ugatott pont. szóval kissé bonyolultabb volt a megvalósítás. mintha a mellettem levő kutyával kellett volna csinálnom akitől csak egy kerités választ el.
2013. jún. 8. 10:50
 6/6 A kérdező kommentje:
mi is csittegünk , fütyülünk, és amikor becsukjuk az ablakot, újra rákezd!Főleg akkor ilyen, amikor a gazda nincs itthon. Már 13 éves...Szelíd, félénk kutya. De ha olyat lát akit nem szeret, megharapja..fura
2013. jún. 8. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!