Szörnyen agresszív a kutyám, mit tegyek vele?
Egy kaukázusi juhász kutyáról van szó. Kicsit mesélek róla, hogy értsétek a dolgok súlyosságát :S 5 éves,ereje teljében lévő szuka. Házban él, nagyon jó körülmények között, de kertes ház és sétálni is gyakran viszem például erdőbe vagy mezőkre (mivel máshol, ahol emberek vannak már nem biztonságos), hogy levezesse a fölös energiáit. A családra semleges, nem hagyja magát simogatni, elmegy és ha piszkálják morog, de senkit sem bántott még az itthoniak közül. Ha valaki megérkezik, iszonyatos ugatásba kezd, de egy kis szaglászás után faképnél hagyja a házban lakókat. Kizárólagosan az én kutyám,szóval senkire nem hallgat, nem is veszi figyelembe a többieket. Örzővédő hajlamai azonban odáig fajultak, hogy az elmúlt 2 évben 4 betörőt kapott el, ami ebben a legmegdöbbentőbb, hogy ebből egy a szomszédba tört be éppen!! Két embert halálra marcangolt és életveszélyes sérülésekkel szállították őket kórházba, egy ember (aki a szomszédba tört be) annyira megijedt a kerítésen átugró kutyától, hogy elfutott és csak páróra múlva talált rá a rendőrség. A negyedik ember pedig sokkos állapotba ment kórházba. A rendőrség oltási papírokat meg mintákat kért, hogy nem veszett e a kutya és mivel biztonsági kamera is bizonyította, hogy az ember jött be, nekünk ebből semmilyen problémánk nem lett. A legszörnyűbb a második betörésnél volt, ugyanis az éjjel közepén a kutyám fölpattant és az első emeleti ablakot azzal a lendülettel ki is törte és úgy támadt az emberre.. Semmilyen előjelet nem adott, nem ugatott.. Feküdt. Azonnal kirohantam, szüleim hívták a rendőrséget és a mentőket, megpróbáltam leállítani a kutyát, de nem, nem bántott,tulajdonképpen figyelmen kívül hagyott és már a torkát szorítottam, észre sem vett, a földre tepert. A rendőrség hívta az állatorvost és nyugtatólövedéket kellett belelőni,mert azt mondták, ilyen állapotba a saját gazdájára is veszélyes,igazuk volt! Bár egyszer sem állt szándékába harapni, a betonba nyomott és a 90kilós kutya testsúlyát alig ha bírtam el így 56 kilósat. Eltört a csuklóm. A sétáltatás is életveszélyes, ha emberközelben van, mert mindenki mellett elmegy, aki közvetlen, de valaki legyint egyet van hangosabban szól, egyből nekitámad és végigránt az utcán, előfordult, hogy három kis kereszteződésig húzott én pedig csak sikoltani és ordítani tudtam. A 14. kerületi rendőrség már úgy jár ki hozzánk, hogy már megint betörtek?? Korábban rá is kérdeztek,hogy nem e adnám oda természetesen pénzért örzővédőnek vagy kiképeztetni. Kizártnak tartom, hogy tudnák fegyelmezni, így ezokból is nemet mondtam, na meg mert az én kutyám és szeretem! Viszont tisztába vagyok vele, hogy csak én tehetek a viselkedése ellen, mert másra nem hallgat.. Kutyasuli nem vált be. A barátaim se tudnak bejönni anélkül, hogy ne kapná meg őket, még ha én kísérem is be őket, akik gyakran járnak esetleg azokat semlegesnek tekinti,de ez így akkor sem állapot! Kérlek segítsetek, akinek voltak hasonló problémái a kutyájával és valami bevált!!
24/L
még mindig nemkamu és aki ezen akad fent meg a Cerbin az légyszíves mennyen innen! nem bizonygatni jöttem az oldalra, hanem tanácsotkérni! utcsó párválaszolónak:
ezt a fajtát nem ismerem, tényleg pici vagyok és gyenge, nem mellesleg nő, szóval nehezebb tekintélyt parancsolni egy ekkora kutyának, mert kb 2x akkora mint egy németjuhász. legnagyobb kutyánk egy St. Berni volt, de hát az már nagyon régi dolog. 7-8 éves voltam, mikor meghalt. az volt még ennyire kattant, anyukám azt mondta, de az csak a gyerekekre, mert öcsém bántotta. leginkább azért gondolom, hogy nem engem véd, mert sosem láttam volna, hogy azért morog, mert valaki hozzámér, vagy pl öcsémmel játékból verekszünk. akkor már inkább felmordul, ha valaki őt piszkálja, s neki a simogatás is már piszkálásnak minősül, ha nem tőlem kapja. azért mondom, hogy mellettem egy fokkal jobban viselkedik, mert mikor nem vagyok otthon és hazaérek, akkor mondja anya, hogy nem engedte be a szobámba, amikor ott vagyok, akkor ritkán ugat,inkább morog. amikor otthon vagyok, akkor kicsit jobban viselkedik. ezért szerintem biztonságban érzi kicsit magát ha ott vagyok, mert irtam már ilyen fórumokon és ott azt válaszolták, hogy a bizonytalanságból támadó kutyák,nyugodtabbak ha velük van a gazdájuk.
te véletlenül 24 éves helyett nem 14 vagy? csak mert a megfogalmazásod....
én is "picike" vagyok, 47 kilós, tehát még nálad is kevesebb. és én is nő vagyok.
nem mellesleg miért kellene hogy bárki is higyjen neked ezek után. először azt hazudtad hogy a cerbiben visszaadták, majd mostanra kiderült hogy vállalják csak x pénzért amit meg te nem akarsz/tudsz kifizetni. magad is azt vallod hogy nem vagy képes parancsolni a kutyának, mert "picike" vagy ami nem mellesleg nem mérvadó, szerinted itt ki tud segíteni rajtad? álljunk le onlájn webcamos képzést tartani?
két lehetőség van csak.
vagy összegyűjtöd a pénzt és elmész egy jó suliba hogy rendbe tegyék a kapcsolatotokat, vagy odaadod hozzáértő embernek. ennyi. nem mellesleg fel nem tudom fogni hogy akkor amikor elloptad nem volt "picike"?
te véletlenül 24 éves helyett nem 14 vagy? csak mert a megfogalmazásod....
én is "picike" vagyok, 47 kilós, tehát még nálad is kevesebb. és én is nő vagyok.
nem mellesleg miért kellene hogy bárki is higyjen neked ezek után. először azt hazudtad hogy a cerbiben visszaadták, majd mostanra kiderült hogy vállalják csak x pénzért amit meg te nem akarsz/tudsz kifizetni. magad is azt vallod hogy nem vagy képes parancsolni a kutyának, mert "picike" vagy ami nem mellesleg nem mérvadó, szerinted itt ki tud segíteni rajtad? álljunk le onlájn webcamos képzést tartani?
két lehetőség van csak.
vagy összegyűjtöd a pénzt és elmész egy jó suliba hogy rendbe tegyék a kapcsolatotokat, vagy odaadod hozzáértő embernek. ennyi. nem mellesleg fel nem tudom fogni hogy akkor amikor elloptad nem voltál "picike"?
Itt aztán jön a kamu sorabn.
Először is ha valaki ilyen eset miatt bekerűl a hiradóba, azt nem fogja elfelejteni. Pontosan tudni fogja mikor történt az eset, melyík adón ment. Ezt sajnos saját tapasztalatból mondom, bár nállunk nem kutyatámadás történt. Ráadásúl gondolom a rendőrség is vizsgálatot indított, amiről a kérdező kellet hogy papírokat kapjon. Ha máshol nem azért ott van dátum hogy mikor is tőrtént az eset. Gyanítom továbbá hogy mivel ez nem egyszer történt meg a kutyát elvitték volna megfigyelésre, esetleg megvizsgáljá hogy milyen szintem jelent veszélyt a környezetére. Hatósági állatorvosi vizsgálat. Bár ez csak feltételezés részemről.
Az másik mennyire hihető már hogy a kérdező "gyenge nő" létére a nyolcadik kerűleti cigánytelepről kutyát lop? Szerintem esélytelen.
A harmadik hogy sem a cerbi, sem a népligeti nem válalja max horor összegért, ez hazugság a javából. Tuti hogy segítenek ilyen esetben, mert tudják mekkora lehet a baj. Bizonyos esetekben, pl nagyon súlyos helyzetben ingyen is vállaják a kutya rehabot, esetleg ha bentlakós a kutya az élelmezésért kérnek pénzt.
Az már csak hab a tortán hogy a kérdező tuti nem 24 esetleg csak 14 éves!
Megpróbálok úgy írni, hogy nem veszem figyelembe az előttem válaszolókat, de nehezen fog menni.
Egy kau baromi kemény kutya, általában nem is adják oda a tenyésztők sem akárkinek, elég sokan mondják, hogy amolyan egy gazdás kutya. Mielőtt elloptad, előtte utána kellett volna nézni komolyan a fajtának, mert nagyon szép és jó, hogy te meg akartad menteni ezt a kutyát, de lehet többet ártottál neki, mint használtál. Az, hogy egy ilyen kutyából, aki ennyire tojik a fejedre élhető kutyát nevelj, egyedül valóban nem fog menni, mindenképp rehabra kell vele menned. Az, hogy a németjuhászok jól viselkedtek az azért van, mert a németjuhászok baromira igénylik, hogy feladatokat kapjanak, és nagyon szeretnek a gazdi kedvében járni. Leírtad, hogy a bernitek is ilyen volt, akkor nem gondolod, hogy mégis benned és a családodban van a hiba? Aki egy bernit el tud annyira rontani, hogy az is támadjon, annak nem való a kezébe kutya. Komolyan én még életemben nem láttam olyan bernit -ami köztudottan családi kutya- aki neki akart volna menni embereknek, vagy akár csak morgott volna rájuk, neadjisten egy csúnya pillantása legyen. Ha meg nincs pénzed és valóban szereted ezt a kutyát, akkor keresel neki egy olyan gazdát, akinek van fölötte tekintélye, aki ért ehhez a fajtához és aki nem sajnálja a pénzt és időt arra, hogy rehabilitálja. Arra, hogy ezt a dolgot megoldd, nem elég egy gyakorikérdéseken kapott válasz, nem elég az, hogy az alap tekintélymegszerzést gyakorold (ajtón kimenés, kajánál te eszel először stb, nem elég egy Jan Fennel elolvasása, egy CM elolvasása, a tükörsulis könyv elolvasása és sorolhatnám még naphosszat), ehhez az kell, hogy valaki aki ezzel foglalkozik x éve LÁSSA és el tudja mondani mit hogyan csinálj, és ha valami nem jó abban a pillanatban ki tudjon javítani, hogy mit hogyan kéne csinálni. Ehhez pedig valóban a cerbi, vagy a Gáborék a megoldás. Leírtad, hogy több kutyátok is volt, tudnod kellett volna, hogy egy kutya olyan 1,5-2 éves korában válik valóban felnőtté, és akkortájt kezd el tisztában lenni az erejével. Ez a kutya, ami nálad van jelenleg egy életveszélyes fegyver, amit ráadásul kezelni se tudsz. Nagyon szép és jó dolog, hogy betörőket kapkod el, de az, hogy nem engedi el első szóra az már egyáltalán nem mondható szépnek és jónak. Mi van akkor, ha váratlanul jön egy vendég egy kisgyerekkel, és a kau -mert ezt te írtad- megint kiugrik az ablakon csak azért, mert ott vannak a kapu mögött és várják, hogy beengedjétek? Vagy beengeded, de akkor sem hagyja őket békén -ezt is te mondtad- és a gyerek csinál egy a kutya számára rossz mozdulatot, és nekimegy a gyereknek, te meg nem tudod leállítani, gyerek meghal, kutyát elaltatják, te mész a börtönbe, ezt várod? Meg szeretnéd várni, amíg nem csak életveszélyes sérülésekkel viszik be az embert a kórházba, hanem meghal miattad egy ártatlan gyerek? Mert hidd el, ennek ez lesz a vége.
És mégis azt, hogy mered megengedni magadnak, hogy kiviszed a mezőre akárhova, és elengeded ezt a kutyát futkározni? Mi van, ha mégis bekattan akkor is és úgy támad? Komolyan, neked elmentek otthonról, vagy csak képtelen vagy belegondolni abba, hogy mi van a kezedben és a következményekre, ami ebből születhet? Vagy te nem vagy az épeszű vagy nem veszed komolyan a dolgot. És ezek után azon sem csodálkozom, hogy a kutya ennyire nem tekint téged semminek. Az én kutyáim is leülnek bárkinek, ha olyan kedvük van, de ez nem azt jelenti, hogy hallgatnak bárkire. Jó lenne, ha belátnád, hogy te és a családod hibáztatok és amiatt lett ilyen a kutya, mert anélkül nem fogsz tovább jutni ebben az egészben, ha nem ismered be, hogy elrontottad...
A kérdező egyik válaszával üti a másikat.
Egyszer elküldték a cerberitől aztán fogadták volna csak nem akar fizetni érte.
Egyszer nem bántott soha senkit aztán megkapta a barátait és eltört a keze.
Csupa hazugság az egész.
Ha igaz egyáltalán akkor akkor csak is te tehetsz!!!!
Egy nulla vagy a kutya szemében és a mi szemünkben is amiért hagytad idáig fajulni a dolgokat!
Megint egy hozzá nem értő kezébe került egy kemény kezet igénylő kutya!!nem tisztel téged csak megtűr.ellenkező esetben azonnal visszahívható lenne ha már annyi trükköt megtanìtottál neki!!!
Furcsa... A kérdező 7-8 éves volt, amikor meghalt a berni kutyájuk. Amit az öccse, tehát 7-8 évesnél is fiatalabb kisgyerek, meg tudott vadítani mert annyira bántotta!
Ezenfelül egy 24 éves, értelmes NŐ, mióta áll le verekedni az öccsével?
Én már azon sem lepődnék meg, ha a kérdező 12 éves, rengeteg fantáziával megáldott fiú és egy tacskó kutyája van.
Végigolvastam az egészet, a válaszolók túlnyomó többségével egyet is értek!
Nagyon kamu-gyanús a kérdés :D
Ha tényleg igaz, azonnal keress JÓ kiképzőt, ebben az esetben szerintem pont, hogy a bentlakásos kiképzés lenne eredményes...tehát pont a kivétel erősítené a szabályt, miszerint a gazdi oktassa a kutyát a kiképző utasításai alapján. Ebben az esetben arra lenne szükség, hogy a kutyát helyre tegye egy hozzáértő, szigorú és erős falkavezéri szereppel megáldott oktató, és ha vele már működik, akkor a gazdit oktassa tovább. De szerintem inkább teljesen új gazdát kellene keresni szerencsétlen kutyának!!
Csodálom, hogy nem lett baj abból, hogy a hozzátok érkező barátokat a kutya megkapta néhányszor...ez nem egy vicces sztori, hogy a csivava vagy a yorkie megkapta anyuci barátnőjének a bokáját!!! Egy csőre töltött, halálos fegyver a kutyád!!
Hogy hallgatna már rád??? SZARIK A FEJEDRE KŐKEMÉNYEN!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!