Hogyan tudnám nevelni, tanítani a spánielemet? (még elég neveletlen)
Figyelt kérdés
Még kolyokkutya, 8 hetes.
Nevelés: sokszor rágja a kezunket, ruhánkat, errol szeretném leszoktatni. A másik, hogy szeretném, ha amikor etetem, nem kezdene enni amint elkezdem beleonteni a kajáját a tálba, hanem megvárna. De próbáltam hogy lefogom, nem nagyon ment :/ nem is érdekelte, az sem h rászólok
Tanítás: a parancsokat szeretném neki megtanítani, pl fekszik, marad, de nem figyel rám mert mindig ugrál, és harapdál.
2013. jún. 4. 19:19
1/6 anonim válasza:
ez még sok elvárás egy 8 hetes kölyöktől szerintem. a táljába meg valami pulton tegyél kaját és kicsit lökd arrébb, amikor oda akar menni. Meg fogja érteni mit szeretnél.
2/6 anonim válasza:
ja, és az, hogy tiltod valamiről értenie is kell, hogy mit akarsz. Nem tudja a kezdetektől, hogy nem szabad, tudatosítani kell benne, hogy azzal, hogy azt mondod nem szabad, elvárod a helyes viselkedést. Amikor harapdál álljatok fel és ne vegyetek róla tudomást, számára ez a legnagyobb büntetés ebben a helyzetben.
3/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen koszonom. esetleg meg tudnál nyugtatni, h késobb nem lesz ilyen harapdálós? errol leszokik?
2013. jún. 4. 20:00
4/6 anonim válasza:
persze:) most még mindent rágás útján tapasztal meg, később a fogváltásnál, ahogy a gyerekek is még fog rágcsálni, akkor legyen neki sokféle játéka, amit rágcsálhat és idővel le fog róla szokni, ha tiltjátok:) arról már most is elkezdhetitek, hogy ami nem az övé azt nem szabad (szépen arrébb rakod, és rászólsz közben, hogy fúj vagy valami, ami neked tetszik)
5/6 anonim válasza:
Szerintem 8hetesen is elkezdheted nyugodt szivvel tanitani. A ragcsalasrol en ugy szoktatam le az enyemet, hogy, ha megharapta a kezem, tudataam vele, hogy faj. A ruhak ragasanal egy hatarozott NEM is eleg lehet. :) A taniasra pedig ajanlom a klikkert. Ez a pozitiv megerositesen alapszik. Talasz rola sok videot es leirast a neten. Es szerintem a jutalomfallatra egyik kutya sem mondja azt, hogy nem figyel Rad :)
6/6 A kérdező kommentje:
nagyon koszonom mindenkinek, ment a zold :D
2013. jún. 6. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!