A kutyák ha kiskoruktól fogva rendszeresen találkoznak a házban tükörrel, rájönnek idővel, hogy azok valójában ők?
Nincs a tükörben én érzetük a kutyáknak.
Először azt hiszik, hogy egy másik kutya. Megpróbálnak a tükör mögé nézni, megszagolják a tükröt, vagyis a képmásukat és ezzel tisztázzák magukban, hogy ez, egy érdektelen dolog és nem is foglalkoznak vele többet.
Hatarozottan allithatom hogy a kutyak felismerik a tukrkepuket.
Nemek egy tibeti spanielem volt melyet megtanitottam hogy nezzen i az ablakon mert sok erdekesseget lathat.
Hat latott is :) :Egyszer eszrevette magat az ablakba es ugatni kezdet.Mivel az ablakba levo kutya is "viszaugatott" igy meg hatarozottaban magyarazott neki , orom volt nezni.
Erre en fogtam es a tukor ele alltam vele.A kutya nezte nezte majd ramnezet es rajott hogy a kutya es az ember az o es a gazdi.Utanna megnezte megegyszer az ablakba mely "kutyaval" talakozott es tobbe mar nem ugatta a kepmast.
jó, hogy az értelmes válaszokat lepontozzátok, csak mert a ti kutyátok einstein. biológia szakos egyetemista voltam, némi etológiát is tanultam és azért írom, amit írok, mert tény. talán olvassatok utána a témának, mert az, hogy a ti kutyusotok hogy viselkedik otthon, azt ezer tényező befolyásolja, nem egy kontrollált kísérleti szituációról van szó.
"A kutya- és macskabarátokat hallgatva gyakran azt tapasztaljuk, hogy szinte egyenrangú lényként beszélnek kedvenceikről. Emberi tulajdonságokkal ruházzák fel a velük együtt élő négylábúakat, madarakat. Számtalan példával bizonyítják, hogy okosak, büszkék, öntudatosak, érzékenyek, rátartiak, értenek a szóból, azaz minden olyan tulajdonsággal ellátják őket, amely az ember közös, ugyanakkor megkülönböztető jellemzője."
itt a teljes cikk. a kedvenc tanárom írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!