Havanese kutya szőrápolásáról mit kell tudni?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy nem is szőre van, hanem haja. Tényleg nem hullik a szőre? De akkor hogyan cserélődik neki? Vagy rendszeresen trimmeltetni kell? Mennyire allergén a szőre? (Úgy tudom a westieknek egyáltalán nem okoz allergiát a szőre. A havanese szőre is hasonló vagy arra esetleg lehet egy ember allergiás?)2009. okt. 7. 14:06
2/7 anonim válasza:
Amennyiben van allergiás a családban, akkor érdemes bichon frisé, Lhasa Aspo vagy uszkár közül válogatni.
Őket is nyírni kell rendszeresen.
3/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
Ez egy olyan fajta kutya, aminek folyamatosan nő a szőre, ezért minden hónapban kutyakozmetikushpz kell vinni, ha szeretnéd, hogy a fajtájához hűen legyen megnyírva a standardnak megfelelően. Nyírhatod magad is ha veszel kutyanyírót, de akkor nem úgy fog kinézni, ahogy kell, mert tökéletesen csak a kozmetikus nyír. Minden nap reggel este meg kell fésülni a kutya szőrét, a körmét meg a kozmetikus vágja minden hónapban és természetesen fürdeti is a kutyát elvileg. kb ennyit kell tudni a szőréről.
6/7 anonim válasza:
12:01 vagyok. Nem hullik a szőre, ez a fajta nem cseréli. Amúgy olyan a szőre mint a vatta, mint a plüss, puha és selymes én imádom, nekem is ilyen van.
7/7 anonim válasza:
mármint nem ilyen szőröm, hanem ilyen kutyám :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!