A kutyámba belevágtam és nem gyógyul be. Ilyen kor mit kell tenni?
Figyelt kérdés
Hello... Van egy komondorom és amikor a faránál vágtam a szőr akkor olyan 2 körömnyi nagy sebet ejtettem a kutyán de nme gyogyul be csak gennyesedik nem mély viszonta teljes bőrrétegbe belevágtam .. mit tegyek? most betadinnal kentem be.... S.O.S Nagyon siessetek!!2013. jún. 2. 19:41
1/12 sippara válasza:
Most állatorvos, később pedig szakember a kutya nyírásához.
2/12 anonim válasza:
betadin teljesen jó, ha nem gyógyul meg lehet mutatni dokinak de pl cukorral is gyors gyógyulást lehet elérni
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm.. egyenlőre az állatorvos ne mszülkséges annyira nemsulyos de köszi.. és a betadin oké de a cukor? ilyenrol még nem halottam
2013. jún. 2. 19:49
4/12 anonim válasza:
Tisztítsd ki a sebet betadinnal, törölgesd ki a gennyet, és szórjál cukrot a sebbe. Úgy szórd rá, hogy belemenjen a sebbe, és egy kicsit legyen púpos, majd hajtogass egy vastagabb gézlapot, tedd a cukros sebre, és ragaszd körbe stabilan. Amíg nagyon váladékozik a seb, naponta 3-4-szer is lehet cserélni, ha már kicsit rendbe jött, reggel és este tegyél rá új kötést. Addig kell cukrozni, amíg váladékozik a seb. aztán már csak sima gézlap kell rá, majd ha már varosodik, szabadon is lehet hagyni. Arra figyelj, hogy ne nyalja, és ha nem javul, mindenképp vidd orvoshoz.
5/12 anonim válasza:
én évek óta mindenre használom a kristálycukrot :-)
érdemes elolvasni [link]
6/12 A kérdező kommentje:
uhh annyira köszönöm!! :)) nagyopn sokat segítettetek holap reggel még bekenem betadinnal és hazajövök 2 óra körül és bekötöm cukorral!! :))9 imádlak ttiteket bárkik is vagytok.. nagyon szépen köszönöm:))
2013. jún. 2. 20:26
7/12 anonim válasza:
valamint vágd le a szőrt a seb körül, úgy hogy egyetlen egy szál se érjen bele a sebbe, mert az is gyulladást okoz.
8/12 anonim válasza:
Ha ül, fekszik, akkor a földhöz ér a seb?
9/12 A kérdező kommentje:
nem illlyetve amikor néha néha ugy dűl akkor igen de az nem sok.. egyébként bekötöttem és 3 rétegnyi gézzel küörbetekertem a farát de leszedi most fásli van rajta de az meg csuszkál ide oda hogyan oldjam meg?:oo
2013. jún. 3. 18:28
10/12 anonim válasza:
Ha így nem megy, akkor kénytelen leszel levágni a szőrét a seb körül. Amilyen rövidre csak tudod, vágd le szőrt, és sebtapasszal rögzítsd a kötést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!