Mit adhatok enni egy 8-9 hetes kiskutyának?
a tejjel az a baj hogy nem mindegyik kutya tudja, megemészteni. De ezt tapasztald ki.
Mi royal canint adtunk a 8 hetes kutyusunknak amikor elhoztuk, persze baby kutyáknak valót. Ha bírja a kutyád a tejtermékeket akkor leöntheted neki akár joghurttal is. Mi adtunk neki virslit rízzsel, csakhogy egyen valami főtt kaját is. Most már 4 hónaposan csirkét, zuzát meg vaddisznót is adunk neki. Imádja.
Mi elég sokáig beáztatva adtuk a Royal Canint. Naponta kapott pár falat főtt, zsírtalan csirkehúst rizzsel, majd tésztával. Először csak keveset, majd egyre többet.
A tehéntejjel tényleg vigyázni kell, a legtöbb állat laktózérzékeny, és a konzervek se épp a legjobbak, állítólag tele vannak szeméttel és tartósítószerrel.
a tejjel csak óvatosan, mert az én kutyám is laktózérzékeny, megy tőle a hasa!:( cukros tejet meg főleg ne adj neki, csak a fogacskáit roncsolod vele! néha adok neki laktózmentes tejet, attól nincs baja, a macskáimmal együtt bepuszilnak 1 literest:)
inkább kölyköknek készült tápokat/konzerveket adj neki, de minőségit abból is(az olcsóbban nincs annyi vitamin, és nyomelem, amire szüksége van, nehezebben emészthető)! az én kuttyom kiskora óta imádta ezeket a kölyköknek készült konzerves kajákat, most már a felnőtteknek készült verziót kapja, heti egyszer pedig veszek neki 1 velős marhacsontot, imádja!:)1 éves koráig sajnos pluszban kellett neki kalciumot adni, mert úgy nőtt mint a bolondgomba, és a csontjai nem bírták(németjuhász)Nekem az állatorvos is sokat segített a tanácsaival, mindig kaptunk az újdonságokból termékmintát, így könnyebbé vált a választás, nem dobtam ki feleslegesen ezreket olyan kajára, amire esetleg rá sem nézett!
én itt olvastam hasznos infókat, nézd át, hátha!
A száraz csirkehús a leg diétásabb, a bárány pedig az amit még a húsallergiás kutya is megehet.
Én csirkével kezdenék és figyelném a kutyát.
Amíg kicsi, feltétlenül főzve kell adni minden húsfélét, a sertéshúst pedig SOHA sem szabad nyersen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!