Kutyust szeretnék, de a nyugodtabb fajtából. Melyik fajta kutya lehet ilyen?
Szerintem is tényleg akkor járnál a legjobban, ha menhelyről hoznák. Ott a gondozók biztosan meg tudják mondani melyik a nyugodt, kezelhető kutya. Én is önkénteskedtem régebben menhelyen és bizony vannak ilyen kutyák. A legtöbbnek nem tesz jót a hosszú bezártság és a mozgáshiány, úgyhogy van amelyik első ránézésre izgágának tűnhet, de ha futott 3 kört akkor rögtön ellazul, ilyenekkel is találkoztam, de még olyannal is, amelyik azonnal a kennelből kihozva szép nyugodtan sétált az én tempómban és nem volt öreg (sőt szép is volt). Ugyanolyan értékes kutyák ők is, ugyanúgy megtalálhatod bennük a legjobb barátodat és még életet is mentesz, az övét is, meg azét a kutyáét is aki bekerülhet a helyére, talán egyenesen az utcáról.
Egy tenyésztőnél meg 60-80 ezer forintnál kezdődnek az árak. A kölyök kutyát két hetente oltatni kell, ami szintén nem kis pénz.
Nem tudom tisztában vagy-e azzal mi a különbség szaporító és tenyésztő között, ha nem muszáj nem fejtem ki, de a lényeg, hogy szaporítótól nem éri meg venni, mert lehet hogy "csak" 20ezer forint az a kölyök, de valójában elképzelhető, hogy sokkal drágább lesz mire felnő, mint egy tenyésztőtől vásárolt egészséges kutya. Mert mindenféle bajai lehetnek, mind fizikailag, mind idegileg. Ideggyenge kutyát meg senki nem szeretne.
Mmint menhely vagy tenyésztő:)
Utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!