Ez igaz lehet? Adhatok neki cólát?
"Ha úgy látjuk, hogy kutyánk alultáplált, nem jól hasznosítja a táplálékot, (nem fejlődik megfelelően, túl sovány, túl sok vagy túl lágy a széklete) első lépésben végezhetünk egy béltisztító kúrát, melyet hasmenésnél, bélfertőzésnél is alkalmazhatunk: öntsünk a kajájára 1 dl szénsavtalanított colát/10 ttkg/nap, 3-4 napon keresztül – ezzel fertőtlenítjük a bélrendszert."
Innen szedtem: [link]
Valamelyest hiszek benne.Pl a kefirt is írja hasmenésre ami tényleg igaz, mert én is próbáltam már a kutyámon mikor ment a hasa.Tisztítja a bélflórát.
De ezt nem a cerberos kutyaiskola találta ki, hanem az orvosok mondják, csak a saját lapjukon is megjelentetik.
Önmagában a kólát én emberi fogyasztásra sem engedélyezném.Egy időben sokat keresgéltem a kóláról és elég kiakasztó dolgokkal szembesültem.
Így hát egyértelmű,hogyha én nem vagyok hajlandó ezzel mérgezni magam,akkor nyilván a kutyámnak sem adok.Ez nálam elvi dolog.Tapasztalatból nem tudok beszélni.A saját állatorvosom homeopatikus módszerekkel is gyógyít,csípőből elutasítaná a kólát.
gondolom kinyír mindent és ezért jó.
utolsó: mondjuk te valószínűleg mások kakáját se szagolgatod a kutyád ellenben lehet, hogy megteszi. nyers húst sem eszel valószínűleg és gondolom, kutyatápot sem. ha már elvekről beszélünk..
6-os vagyok,kedves 7-es,én a kutyámat hagyom kutyaként élni,és ebben nincs benne a kóla ivás.
Amiket felsoroltál én nyilván nem teszem,mert ember vagyok,de a kutyám kutya és ez így van rendben :)
Hááát, én szoktam kólát inni a "nyári" hányós-hasmenős fertőzésekre. Tényleg mindent kinyír, annyira savas, és mivel cukros, valamennyire még jó is, ha az ember gondolni se bír kajára.
Viszont én a kutyámnak tuti nem adnék. Magamat azzal mérgezem, amivel akarom (jó, alapból nem iszom ilyen szénsavas lónyálakat), de a kutyának még annyira se tesz jót.
Ha rosszul eszik a kutyám, szorulása van vagy ilyesmi, én néhány napon keresztül vízben főtt zabpelyhet szoktam keverni az ételébe. Az is nagyon jó béltisztító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!