Miért számyt ennyire az embereknek, hogy kölyköt
fogadjanak örökbe? (lent)
Szerintem azok akarnak inkább kölyköt, akiknek még nem volt kutyájuk soha. Aztán ha már látnak egy kutyát felnőni, megöregedni, akkor kevésbé "ijesztő" gondolat számukra, hogy növendék, vagy felnőtt kutyát fogadjanak örökbe.
Én is így voltam vele. Első kutyám most 6 éves, 8 hetesen került hozzám. De a következő már biztosan nem lesz kölyök:)
2013. máj. 30. 21:47
Én azért szerettem volna kölyköt, mert:
1. Tényleg egy kicsi még nincs elrontva, könnyebb tanítani, kezelni, irányítani, meg hát annyira aranyos.
2. Mivel nagytestűt (és nem pont kezesbárány hírében álló), szerettem volna, még inkább egy indok volt, hogy kicsi legyen, hisz amíg nem ismerem meg, addig elég gáz egy hatalmas kutyát 56 kg-os nő létemre fizikai erővel visszafogni, ha úgy alakul.
De végül is szó szerint beleszerettem egy néhány hét híján 3 évesbe és akármennyire is nagy volt, hát elhoztam. :)
2013. máj. 30. 21:48
Mert azt gondolják, jobban idomul az emberhez, mint a felnőtt kutya. Ez annyiban igaz, hogy hamarabb elkezd kötődni az emberhez, de az esetek nagy részében megfelelő nevelés mellett a felnőtt kutyákkal sincs ilyen probléma.
2013. máj. 30. 21:48
4/12 A kérdező kommentje:
5/12 A kérdező kommentje:
személy szerint,nekem egy 6 éves amstaff ejtette rabul a szívem.Nem tudom mit tegyek,mert azért már ott van a korban,de nagyon szimpatikus.
Mi az h ott vana korban? Lazán elélhet még 8-10 évet....
2013. máj. 30. 22:03
Mert aranyos, meg mert azt hiszik, hogy csak kölyökkutyát lehet nevelni (jellemzően ezek az emberek egyáltalán semmit nem értenek a neveléshez). Egy felnőtt kutyával sokkal egyszerűbb az élet, ugyan úgy ragaszkodik, legyen akár menhelyes, akár tenyésztőtől való (tévhit, hogy a mentett kutya hálásabb, mint amelyik jól el volt látva).
2013. máj. 30. 22:37
Ha rabul ejtette a szívedet és a menhejen azt mondják hogy nem agresszív (már emberekkel) akkor nincs gond vidd el nyugodtan, olvastam olyan történeteket hogy harcoltatott kutyát fogadott valaki örökbe és mégis hű társa lett a "civil" életben.
2013. máj. 31. 08:40
Én azért nem bánom, hogy kölyköt hoztunk el. A kiszemelt fajtából már volt egy 6 hónapos is a tenyésztőnél, végül a kölyköt hoztuk el. Nem egyszerű kutya, ráadásul az első hetekben kiderült, hogy valószínűleg minimálisan volt szocializálva, hát akkor még a tini kutyával mit kezdtünk volna...én nem bánom. De ha találtunk volna egy kutyát, akkor befogadjuk, és nem hozunk el kölyköt.
2013. máj. 31. 10:40
10/12 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: