Mennyi idő alatt nő vissza a szőre a kutyának?
Nem tudom milyen fajta, valamilyen keverék kutyusunk van, ( az orvos sem tudta megállapítani :D ) 8-10 cm-es szőre van, egyenes illetve kissé hullámos és barna. Szóval nagyon melege volt benne szegénynek, ezért fogtam egy ollót és levágtam a szőrét teljesen, alig 1 centisre. Neki tetszik, tiszta gyagyás azóta többet mozog és nem fárad ki olyan hamar, nem liheg annyit és nem fekszik órákig a betonon punnyadva az árnyékban mint előtte. (bár kissé ronda lett, de engem nem zavar :D) Mennyi idő alatt nő vissza az új szőre ha pár napja vágtam le? Mikor lesz megint ugyanolyan hosszú mint előtte?
A válaszokat köszönöm
Legalább fél év, ugyanezt csinálta tavaly egy ismerősöm a kutyájával, neki is hasonló hosszúságú a szőre. Tavasszal levágatta, de télre már kb. ugyanolyan volt, mint azelőtt.
Szerintem vidd el kutyakozmetikushoz, aki megigazítja :) Aztán lehet hagyni, hogy visszanőljön.
2-es: hogyhogy levágták a szőrét a chip miatt??
Ilyet még nem is hallottam pláne, hogy rövid a szőre.
Kutyás körökben senkitől se hallottam még ilyet, a miénknek se borotválták meg chippelés előtt.
Ez ma már a második chipes gag :D
Egy másik kérdésben is írták, hogy le lett borotválva a kutya szőre+ a doki jegelte is...Szerintem ez hülyeség, az oltásnál sem borotválják le, és ugyanolyan tűvel szúrják. Na jó, ez fél milliméterrel vastagabb...egy műtétnél még megértem, de ez...na mindegy.
Bocs az offért:)
3-as vagyok
Nekünk is pont staffordunk van!
Ez nem is hosszú szőrű fajta, ezért nem értem a dokid.
Hát inkább hagyjuk a kozmetikust, fél óráig tartana csak amíg kineveti magát :DD
A kutyáknak -hála az égnek- nincsen önértékelési problémájuk a kinézetük miatt mint az embereknek (ez utóbbi is sajnálatos) és nekem így is szép, szeretem rusnyán is :D ...és legalább elriasztja a betörőket XDDD
...jaj, amikor a párom este munkába indult megmutattam neki hogy milyen lett a kutya, amikor ránézett megijedt, aztán nevetett, végül megköszönte hogy felhívtam rá a figyelmét mert a sötétben tutira szörnyet halt volna ha meglátja :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!