Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idő alatt nő vissza a...

Mennyi idő alatt nő vissza a szőre a kutyának?

Figyelt kérdés

Nem tudom milyen fajta, valamilyen keverék kutyusunk van, ( az orvos sem tudta megállapítani :D ) 8-10 cm-es szőre van, egyenes illetve kissé hullámos és barna. Szóval nagyon melege volt benne szegénynek, ezért fogtam egy ollót és levágtam a szőrét teljesen, alig 1 centisre. Neki tetszik, tiszta gyagyás azóta többet mozog és nem fárad ki olyan hamar, nem liheg annyit és nem fekszik órákig a betonon punnyadva az árnyékban mint előtte. (bár kissé ronda lett, de engem nem zavar :D) Mennyi idő alatt nő vissza az új szőre ha pár napja vágtam le? Mikor lesz megint ugyanolyan hosszú mint előtte?

A válaszokat köszönöm

2013. máj. 30. 21:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Legalább fél év, ugyanezt csinálta tavaly egy ismerősöm a kutyájával, neki is hasonló hosszúságú a szőre. Tavasszal levágatta, de télre már kb. ugyanolyan volt, mint azelőtt.

Szerintem vidd el kutyakozmetikushoz, aki megigazítja :) Aztán lehet hagyni, hogy visszanőljön.

2013. máj. 30. 21:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Fél évnél hamarabb nem nő vissza. az én kutyámnak amikor a chipet rakták, lenyírták egy kicsi helyen a szőrét. Ez volt februárban és még most is ugyanúgy látszik a bőre szinte.Pedig rövidszőrű a kutyus. A kozmetikus lehet jobban megigazítja hogy ne tűnjön rondának.
2013. máj. 30. 21:39
 3/10 anonim ***** válasza:

2-es: hogyhogy levágták a szőrét a chip miatt??

Ilyet még nem is hallottam pláne, hogy rövid a szőre.

Kutyás körökben senkitől se hallottam még ilyet, a miénknek se borotválták meg chippelés előtt.

2013. máj. 30. 21:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez ma már a második chipes gag :D

Egy másik kérdésben is írták, hogy le lett borotválva a kutya szőre+ a doki jegelte is...Szerintem ez hülyeség, az oltásnál sem borotválják le, és ugyanolyan tűvel szúrják. Na jó, ez fél milliméterrel vastagabb...egy műtétnél még megértem, de ez...na mindegy.

Bocs az offért:)

2013. máj. 30. 21:51
 5/10 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Hát én is meglepődtem. Stafford kutyám van. a doki fogta a nyírót és belenyírt. Bár elég idős a doktorúr lehet hogy nem lát már teljesen precízen.
2013. máj. 30. 22:14
 6/10 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Nekünk is pont staffordunk van!

Ez nem is hosszú szőrű fajta, ezért nem értem a dokid.

2013. máj. 30. 22:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ...jaj amúgy azért kissé csúnya, mert a pofiján meghagytam a szőrt itt-ott az orra és szeme körül és nagyon gáz :D ...mert azt hallottam, hogy a szeme körül nem szabad levágni meg a bajszát sem. ezért néz ki furán...na meg persze csíkos is ...kicsit hasonlít egy őzre, amin átment egy fűnyíró :D de nekem így is szép :) az a lényeg, hogy jobb a közérzete ;)
2013. máj. 30. 23:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát inkább hagyjuk a kozmetikust, fél óráig tartana csak amíg kineveti magát :DD

A kutyáknak -hála az égnek- nincsen önértékelési problémájuk a kinézetük miatt mint az embereknek (ez utóbbi is sajnálatos) és nekem így is szép, szeretem rusnyán is :D ...és legalább elriasztja a betörőket XDDD

...jaj, amikor a párom este munkába indult megmutattam neki hogy milyen lett a kutya, amikor ránézett megijedt, aztán nevetett, végül megköszönte hogy felhívtam rá a figyelmét mert a sötétben tutira szörnyet halt volna ha meglátja :DDD

2013. máj. 30. 23:15
 9/10 anonim ***** válasza:
A bajszához tényleg ne nyúlj de a szeme kürűl meg a pofijánál nyugodtan levághatod a szőrt.
2013. máj. 31. 05:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem küldök senkinek sem képet
2013. máj. 31. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!