Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Heréltessem ki a kan kutyámat?

Heréltessem ki a kan kutyámat?

Figyelt kérdés

Milyen gyakori ilyen esetben a komplikáció? veszélynek teszem ki vele a kutyust? Nagyon fontos számomra hiszen az egyetlen társam a kutyám! De azért szeretnék ehhez folyamodni, mert van két szukám, és fáj őt látni mikor tüzelnek! Meg azzal együtt már a jelölést- virág pisilést is megoldhatnám.... Mit tegyek? Ki van a kasztráció mellet és ellene? Miért?

Köszönöm :)

2013. máj. 30. 00:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Minden értelmes állatosnak az ivartalanítás mellett kell lennie. Nem azért, mert neked fáj látni, hogy mennyire kanos, amikor tüzelnek a szukák, hanem egyszerűen ez a felelős döntés. Állatok tízmilliói halnak meg évente a világban azért, mert a gazdik elfelejtik/nem akarják ("mert olyan cuki az én kis blökim, gondolj bele milyen gyönyörű kiskutyái lennének!) ivartalaníttatni az állataikat, akik aztán vagy szabályozott vagy játszótéri árokparti keretek között szaporodnak.

Mellette, nagyon.

2013. máj. 30. 01:08
 2/10 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%
Én inkább a két szukát ivartalanítanám. A kannak meghagynám a golyóit. A kanoknak kevésbé lesznek szervi problémáik mint a szukáknak.
2013. máj. 30. 01:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
3 kutyám, 2 macskám van mindet ivartalaníttattam. Nem vettem észre hátrányt, szerencsére nem volt komplikáció egyiknél sem. Szerintem is célszerű lenne ha a szukákat is ivartalanítatnád, bár saját tapasztalat alapján tudom hogy nem olcsó. Nézegess akciókat sokat spórolhatsz vele.
2013. máj. 30. 04:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A két szukának sem jó, ha folyton tüzelnek, egyszer majd álvemhesek lesznek, gennyes méhgyulladásuk is lehet.Nagyon megterhelő a szervezetüknek.Én azt ajánlanám ivartalanítsd elsőnek a lányokat, majd a fiút is.Nem kell rögtön mind a 3at majd ha lesz rá pénzed.Én a csajokkal kezdeném!!Gondold át!
2013. máj. 30. 08:39
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ezzel meggyőztetek az ivartalanításnál....csak az a probléma, hogy nincs rendes munkahelyem és csak a község házán dolgozom :( A szukák már idősek is, felesleges lenne bele költenem :) Azért akartam a kant is, mert az mindég mellettem van, hordozom össze vissza, de viszont arra nem kerülhet sor, hogy párosodjon valakivel :) Arra odafigyelek, és el meg nem szökik, mivel nagyon jól be is van tanítva és minden nap le van mozgatva! Tehát ki van elégítve :) ő fontos nekem, azért inkább vele foglalkoznék, mert a szukák amúgy is el vannak zárva és ....hát ők már idősek :) A munkahelyem nem engedi, hogy két szukát is ivartalanítsak, nagyon drága :( Nézem Cesar Milan filmjeit is és ő is azt ajánlja hogy inkább a kasztráció! Csak megkérdem, mert félek attól, hogy komplikáció lép fel!!!! Ugye az az orvostól is függ?

Nagyon meggyőző válaszokat olvastam, köszike szépen, mert fb amikor ezt kiírtam, hogy kasztrálni szeretném a kutyut - ez amúgy egy staffordshire terrier- akkor azt írták, hogy miért választottam olyan kutyát, amelyikkel nembírok el???? Tehát ők ellene voltak, úgy viselkedtek, mintha ezzel nemtom milyen kárt tennék a kutyámban! Inkááb végignézik, hogy az ebük szenved, minthogy tennének ellene! :)

2013. máj. 30. 10:36
 6/10 anonim ***** válasza:

Sajnos akármennyire is hallgat rád a kutyusod a tüzelő szuka illata sokkal csábítóbb mint a gazdié. Ráadásul ha nagy testű elég nehezen fogod szét szedni egy nősténytől.

Van aki azt mondja, hogy ivartalnítás után agresszív lesz a kutya mert h elveszíti a férfias illatát, nem tudom h ez mennyire igaz. Mi kiivartalítotuk, azóta egyszer kétszer előfordul h him kutyusok akarják meghágni a ktuyámat, illetve voltak agresszíós problémánk is, de én még mindig azt mondom h nem emiatt történt, mert már előtte is nagyon nagyon domináns kiskutya volt.

A másik hogy az ivartalanításnak köszönhetjük a mostani legjobb kutya barátját. Van egy golden kislány akivel kb fél éve ismerkedtünk össze, de elkezdett tüzelni így a gazdija nem tudta túl sok kutyával összeengedni, viszont az enyémmel teljesen mert egyszer sem akart rá mászni. Azóta olyan kapcsolat van a két kutya között hogy én ilyet még nem láttam!! SZóval szerintem csináltasd meg, nehogy véletlen kiskutyák szülessenek!

2013. máj. 30. 12:01
 7/10 sippara ***** válasza:
Lehetséges olyan szinten kontroll alatt tartani egy kutyát, hogy - a jelenlétedben - ne fedezzen, csak épp nem egyszerű, ráadásul ettől függetlenül az ösztön még dolgozik benne, ugyanannyira "rápörög", maximum nem próbálkozik. Ha ivaros szukákkal tartod együtt, mindenképpen érdemes ivartalanítani. A jelölést ez nem fogja teljes mértékben megoldani, az már nevelés kérdése.
2013. máj. 30. 15:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszike szépen, eldöntöttem, jövő hónap fizetéskor meek és ivartalanítom...remélem nem lépnek fel komplikációk, nagyon bízom benne, és abban is, hogy már nem fog szenvedni a szukák jelenlétében :) :) Nagyon hálás vagyok a válaszokért sokat segítettek és mindegyik nagyon hasznos volt számomra :) :) Jó éjt mindenkinek :)
2013. máj. 30. 23:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Okos döntés.Én is ivartalanítani szeretném a kan kutyusomat, persze próbálnak lebeszélni, hogy inkább szexeltessem, meghogy az nem jó, szegény kutya stb.De nem érdekel.
2013. máj. 31. 09:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Hehe...szexeltessem :) :) Nemtesz jót ha ivaros :) De ha kiheréled, akkor biztos nemárt, hiszen már nem fog vágyni :P Amúgy biztos jobb....lesz :) :) Reméljük :)
2013. máj. 31. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!