Ha csak minden másnap viszem le sétálni a kutyámat úgy is jó?
Milyen fajtájú, korú, mozgásigényű kutyáról van szó?
A kert mérete nem számít, sétálni új ingerek és a kapcsolat erősítése miatt kell, nem csak a mozgás miatt. Lehetőleg vidd el minden nap, akármilyen kutyád is van. Az én kutyám nagy kertben lakik, de napi kétszer viszem sétálni, nem kedv kérdése (egyetemre járok, dolgozom mellette, de a séta nem lehet kérdés, egyébként is jó kikapcsolódás, szabad levegő, egyebek - nem vagyok sportos típus, de azóta, hogy rászoktam a napi két sétára, megőrülnék nélküle). Próbáld jobban megszeretni a sétálást - kutyával együtt szuperjó dolog!
Ez attól függ, hogy mennyire van foglalkozva vele a nem sétálós napokon. Ha akkor is kimozgatod, labdázol vele több órát, akkor akár működhet is, bár ilyen erővel már sétálni is mehetsz.
Viszont én annyira nem értem ezt. Számomra az egész kutya dologban a legjobba a séta. Bármilyen fáradt vagyok, másnapos vagyok, vagy szar az idő, akkor is megyek. Bár néha nyilván nehezebb nekiindulni, de ha már elindultam, tök jó, nagyon élvezem, mindig megjön a kedvem. :) Ráadásul séta közben vagyunk a legjobban együtt, akkor a legerősebb a kapcsolat, hiszen minden kis idegszálunkkal egymásra figyelünk, szinte össze vagyunk kötve, még póráz nélkül is. Szerintem ez fantasztikus dolog. :)
Sippara, nem a kertnek veszek kutyát, olvasd el amit írtam...
Azt meg hagy én döntsem már el, hogy ha fáj valamim akkor is sétálok e órákig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!