Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dobermann és német juhászkutya...

Dobermann és német juhászkutya viadalból kikerülne ki győztesen?

Figyelt kérdés
nem akarok és kutya viadalt rendezni ne értsetek félre csak érdekel most nem írom le miért de ide fordultam mert itt több a szakértő és a válaszotokkal eloltanátok egy komoly vitát
2013. máj. 29. 22:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
19-esnél a pont.
2013. máj. 30. 16:18
 22/26 anonim ***** válasza:

Még gyerek voltam, mikor szüleim németjuhászokat tenyésztettek, és versenyeztettek.

Többszörös díjnyertes tenyész kan úgy harapta ketté a sertés combcsontot, mint a ropit. Ez csak eszembe jutott. :D

Mindenesetre, nagyon erős, kitartó, szívós fajta.

Dobermanokat nem ismerem.

Mindenesetre, meg lehetne vizsgálni, hogy a két fajtából egy egy egyed mekkora erővel harap, stb. :D

Van egy olyan műsor ahol fegyvereket vizsgálnak ugyanígy hogy melyik lenne a nyerőbb.

2013. máj. 30. 17:50
 23/26 anonim ***** válasza:

19-es ez így jogos :)

Alapvetően akkor fogalom zavar volt (arra gondoltam amit te is leírtál, a lényeg hogy nem házőrzésre tenyésztették ki), de itt is érdekes mód minden házőrzős kérdésnél azt nyomatják hogy el kell vinni a kutyát ÖV-re és akkor majd őrizni fogja a házat, de amúgy teljesen jogos amit leírtál köszi a felvilágosítást.

2013. máj. 30. 17:57
 24/26 anonim ***** válasza:
Azért én abban vitába szállnék a 19-essel, hogy csak az ember irányítása alatt őriznek az általa felsorolt fajták. A munkakutyákban nem csak zsákmányszerző ösztön van, hanem védő ösztön is. Ezért tud a megfelelő idegrendszerű kutya önállóan is "házat őrizni" , amikor nem irányítja az ember.
2013. máj. 30. 20:25
 25/26 zsuzsabazsa ***** válasza:

24-es

Igaz az is, hogy egy személyvédő kutya arra is alkalmas,hogy a kertet házat őrizze. Mert ha csak a személyvédelemre aktiválná magát a kutya az kevés lenne.

Ha egy ilyen kutya öv-s a kertünkben van odahaza ugyanúgy őrzi a házat idegentől, mint a telepőr kutyák.

Ugyanúgy ugat és fenyegetőleg lép fel az idegennel szemben. Ebben a helyzetben is aktiválja magát.

2013. máj. 30. 22:24
 26/26 anonim ***** válasza:
Őrző-védőről mondtam azt, hogy ember nélkül nem csinálja. Mivel ezek begyakorolt mozdulatok. A házőrzés, területőrzés más dolog, szinte minden kutyának van territoriális ösztöne. Egy ŐV kutya is lehet jó házőrző, bár sajnos a képzés miatt beleragadnak a fogásba, ami több támadó esetén egyenlő azzal, hogy könnyű megölni őket.
2013. máj. 31. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!