Milyen kutyát tarthatnék egy 10hónapos baba mellé?
20.28-as, hogy Te mekkora bunkó vagy!
Kérdezőnek:
Lakásba ajánlanám a sheltie-t, kertes házba golden retriever, vagy skót juhász.
Szófogadó, gyerekszerető kutyusok.
Lényegében nem is annyira a fajta számít, hanem az mennyit tudtok majd foglalkozni vele. A kutya nagy felelősség, majdnem akkora mint gyerek. Alakítanod kell a személyiségét, meg kell tanítani neki az együttéléshez szükséges dolgokat, szeretni kell.
Saját tapasztalatból pedig a shar-peit tudom ajánlani. Nekünk nagyon bevált. Pont olyan, amilyennek előre leírák nekünk. Végtelenül nyugodt, nyúzható, alszik a gyerekkel együtt, még rá sem kell szólnunk, tudja, hogy ha az ágyon fekszik akkor alszik és nem is zavarja, max. a lábához fekszik és durmol egy jó ízűt.
Azonnal fut ki hozzám, ha felébredt. Gyakorlatilag babariszatóként működik. Sokszor csak figyeli, hogy nézd már a kiskrapek milyen ügyetlen. Van hogy csak áll mellette várva, hogy belekapaszkodjon és elinduljon totyogókörútra, mert így legalább lehet követni. Ez a mi kutyánk, jó helyről, jó szülőktől. Azért mertük kiválasztani, mert a kutyusum apja is az a típusú jellem, hogy ha nem muszáj, akkor nem idgeskedik, inkább alszik.
Persze most sokan fogják azt írni, hogy harci kutyát ne. Ez az ő dolguk. Aramisszal együtt teljes a családunk.
20:28-as vagyok. Még én vagyok bunkó mikor előttem olyanokat írnak, hogy azért ne vigyen kutyát mert összepisili a lakást? Csak arra volt válasz és azért ilyen hangnemben mert felidegesített a tudatlanság, mint oly sokszor ezen a fórumon.
Na de igazából azt akartam, hogy az utolsó jót írt, a shar-pei tényleg jó választás lenne, lehet gyöntölni ezerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!