Nagy bajban vagyok!? Valaki segítsen!
1 hete befogadtam a menhelyről egy kutyát, nagyon ragaszkodó, ha kimegyek állandóan a sarkamba van, imádja ha vele vagyok. Ezzel nincs is baj. Foglalkozok vele rendesen, minden nap 1 hosszú séta az udvaron játék, tanítás. De ha elmegyek itthonról, vagy ha elmegy valaki itthonról akkor sír utánunk és mindig megtalálja a módját, hogy utánunk jöjjön. Mászik (ezért a csirkeháló nem jött be), bújik, ugrik mindent csinál. És mikor hazajövök az utcáról szedem össze (bár a környékről nem megy el, de kint van) Ha itthon vagyok akkor semmi gond, de mindig próbál a bejárati ajtó közelébe maradni, de ez nem zavar. Ma megkötöttem egy hosszabb kötélre (félek, hogy elüti egy autó vagy valaki megmérgezi mert zavarni fogja). De a addig sírt még haza nem értem. Mondták a szomszédok. Fél év körüli kutyusról van szó. Szóval nem kölyök. Mit tudnék vele csinálni?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Kennel és/vagy hosszú lánc, esetleg lakás addig, amíg meg nem szűnik a tünet, vagyis a szökés!
Véglegesen a kerítést kellene megerősíteni és a tetejére egy 45 fokban befele hajló részt erősíteni, akkor nem tudna kimászni.
Minden reggel, mielőtt elmész otthonról, le kéne fárasztani hosszú sétával és sok játékkal. Utána a helyére rakni, reggeli és utána NEM RÁNÉZNI, NEM HOZZÁSZÓLNI, NEM SIMOGATNI, hanem közömbösen elmész otthonról. Ha hazaérsz, szintén nem simogatod, nem szólsz hozzá, nem nézel rá. Jó 10-15 perc múlva elengeded, kiengeded, és amíg le nem nyugszik, tehát vhol el nem fekszik, addig szintén sem simi, sem beszéd, sem szemkontaktus. Utána mehet a játék, séta, kaja, bármi.
Ezek mellett mindenféle tekintélynövelő módszert alkalmazz, amit csak tudsz.
szerintem te kicsit nem érted:)
szereted a kutyát és jót akarsz neki, sajnos a tapasztalatlanságodból adódóan a szereteten kívül semmit sem kap :)
és ez sokkal jobban elronthatja a személyiségét,mint a lánc!!
a lánc egy eszköz ami segíthet,és ronthat is. jelen pillanatban a legtöbb baj forrása, te állandó szeretetözönöd és aggódásod , ez pedig komoly bajok forrása:)
a közömbösség amiről
K@RVA BILLENTYŰZET:)
amiről SZILVI is írt ,na az tuti beválik !
kölyök még, akinek irányítás kell ! szigor, közömbösség ! és a legnehezebb : a szeretetedet nem nyilváníthatod ki feléje, csak pont a megfelelő alkalmakkor, és akkor is csak bizonyos ideig! na ezt kell megtanulni, ehhez is jó a jan fennel könyv .
mi értjük, te pedig még nem:)
szeparációs stressz , szorongás, stb mind mind megerősíted a szereteteddel, azzal hogy megsímogatod akkor amikor NEM SZABAD!! amikor rá sem szabadna nézned!
ha képes vagy átgondolni, a leírtakat, elolvasni azt a k@rva könyvet , talán megérted, hogy a kutya téged másol, ha tudod,hogy mit kell tenned, a kutya is tudni fogja! ha bizonytalan vagy , a kutya is az .
ha szeretgeted, amikor nem szabadna , na ekkor jönnek a bajok!
tanuld meg , a megfelelő időben adott szeretet nevel, a rossz időben adott szeretet ROMBOL !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!