Hogyan tudnám leszoktatni a kutyáimat a macskakergetésről?
Ugyanebben a cipőben járunk. Nálam az vált be hogy ha macska volt a közelben akkor azonnal behívás, és pórázfegyelemben láb mellet haladás amíg le nem higgadt. A behívást úgy értem, hogy az ötméteres flex póráz végén ott lifeg a kutya és menne a macska felé, én meg szólok neki hogy IDE és ha néhány mp után nem jön akkor odahúzom. Egyelőre ott tartunk hogy többé-kevésbé megy az önuralom így, és nagyon örülök ha elsőre jön.
A másik, hogy az enyémnek megtanítottam hogy az óramutató irányában tegyen egy kört. (Egyszerű trükk, fogod a kezedben a jutifalatot és vezeted körbe és közben mondod a szót hozzá, ez nálunk "óra". Aztán bárki idegen előtt megkérdezheted az ebed hogy "Na mutasd merre forog az óra" és mutatja.) Na ha nagyon nézi a macskát akkor ezt a trükköt szoktam kérni tőle mert ehhez le kell vennie a szemét a macskáról.
az egész alapköve a rangsorbeli problémákon múlik. tehát mennyire van tekintélyed? tehát ha 90% ban akkor 10%ban semmi. illetve nem árt azt is számban venni hogy a 90% sem erős minősítés ugyanis vélhetően, semleges környezetben behívható a kutya, ami majdnem egyenlő azzal amikor otthon hallgat ránk a kutya de amúgy nem, magyarán: tekintély 0. tehát nem mi vagyunk a vezérek.
ha ezt sikerült megoldani (javaslom megfelelő kutyasuli felkeresését a dolog megoldásához), akkor némi rásegítéssel, lehet figyelni a kutyád testbeszédét, tehát azelőtt tiltasz mielőtt teljesen elvesztené az eszét.
de hogy őszinte legyek tekintély alapú a dolog. ugyanis a kutyának egy olyan természetes ösztönét blokkolod ilyenkor ami azért nem egy egyszerű eset a kutyának sem. legalábbis az elején. később már lehet semleges a macskák iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!