Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bernathegyirol milyen a...

Bernathegyirol milyen a velemenyetek?

Figyelt kérdés
koszi a valszokat
2009. okt. 5. 07:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

nekünk 3 is volt:

sokat eszik, sokat sz*rik (és marha nagy adagokat! :P), sok örökletes betegsége van.

Amúgy nagyon szeretetreméltó, békés.

kisgyerekek mellé is jöhet, de ő nem nagyon fog játszani, csak jól tűri, ha nyúzzák.

hajlamos a búskomorságra, ha nincs elég társasága.

lustsálkodás-kedvelő, ha nincs rendszeres elfoglaltsága, akkor bepunnyad a semmittevésbe, de ha foglalkoztatják, azt örömmel végzi.

2009. okt. 5. 07:29
 2/14 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom a valaszodat!tavasszal szeretnenk venni egy nagytestu kutyat hazorzonek,es meg nem tudom milyet!van egy yorkim persze o nem hazorzo:)))es egy kisfiam!szoval v.mi bekes kutyit szeretnek!ha esetleg van mas otlet azt is szivesen fogadom!koszike
2009. okt. 5. 07:32
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
az én bernáthegyim mindent csinált csak házat nem őrzött, nem biztos hogy erre ez a legalkalmasabb fajta
2009. okt. 5. 08:05
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok.

hát igen, mivel alapból elég békés természetűek, nem egy hagyományos házőrző-típus.

bhmm, házőrző gyerek mellé...

berni pásztor- jelez készséggel és nagy hanggal, de nem támadó szellemű. nagyon gyerekbarát, az egyik kedvenc fajtám. még mutatós is :)

bobtail - szintén jól tűri a gyerekeket, de sok gond adódhat a szőrével

rotweiler - de csak ha van időd és energiád kellően sokat foglalkozni vele kiskorában, esetleg ha kezdő kutyás vagy, akkor kevésbé ajánlom (hacsak nem treníroztatod szakemberrel). De ha jól van tanítva, nagyon kezelhető és szerethető kutyák, ellentétben a hírükkel! Igazi vérbeli őrzőeb.

németjuhász - temperamentumos, jól tanítható. Jelző- és őrzőkutyának is tökéletes. Ha vérmesebb mentalitású példányt sikerül kifogni, érdemes komolyabban trenírozni a gyerek miatt. nagy favoritom, nem véletlenül.

2009. okt. 5. 08:16
 5/14 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat,es esetleg ha meg van v.kinek jo otlete szivesen fogadom!
2009. okt. 5. 08:35
 6/14 anonim ***** válasza:

sok jó kutya vangyerek mellé és házőrző de nem tudom milyen kutyáid voltak mert nem első kutyának valók

nekem kaum is és közép-ázsiaiaim is vannak imádják a gyerekeket és őriznek is de csak hozzáértőknek

2009. okt. 5. 10:23
 7/14 Salx Narval ***** válasza:
Én bátran merem ajánlani a Skótjuhászt, ha van elég hely a tartásához.
2009. okt. 5. 10:42
 8/14 anonim ***** válasza:

szia!

a bernéthegyit nem ajánlanám házörzönek mivel elég lusti:)

max a nagysága miatt félnek töle de amugy nem házörzö alkat :)

én inkább egy németjuhászt ajánlanék.nekünk is az volt és fél éves koromtol velem nött fel 10éves koromig és a legjobb házörzö emelett a legkönnyebben tanithato is !

2009. okt. 5. 13:57
 9/14 anonim ***** válasza:

Komondor :D

A legjobb családi kutya: gyerekbarát,játékos de komoly kutya a kellő nyugodtsággal, félelmet nem ismerő házőrző, feleslegesen nem ugat.

Mi 2 éves korában hoztunk egy komondort és azóta a család szeme-fénye. Intelligens fajta, mert a mi kutyánk is hamar megszokott minket, és alkalmazkodott az új élethez, annak ellenére, hogy 2 éves koráig szinte nem is volt gazdája.

Házőrzésre a legjobb fajta,hangtalanul támad, ok nélkül senkit se bánt!Az áldozatát nem tépi szét, csak lefogja és vigyáz rá amig nem jön a gazda.

Mozgás: nálunk nincs olyan hatalmas udvarban, el szoktam vinni sétálni,de nem igényli a sok sétát, neki egy kör elég a parkban, ha elengedem és ő úgy gondolja hogy haza mehetünk akkor hazarohan,akkor nem tudom még pórázzal se tovább vinni.... :) szóval önnálló döntésre képes, de attól még tanitható:D

Ha ő mozgásra vágyik akkor a másik kutyával játszik,vagy mi játszunk vele és olyankor teljesen bepörög és olyan köröket levágtázik hogy hihetetlen!

1 éves kora után kezd összeállni a bundája,azután kell feltépkedni, de a tenyésztője biztos megfogja mutatni,hogy hogyan kell.

És nem hülyül meg egy idő után, ez egyrészt a nevelés kérdése, másrészt, hogy megfelelő helyről vegyél komondort, tenyésztőtől (de tényleg!!!) mert csak onnét kapsz egészséges kutyát.

Én magyar fajtánál úgy vagyok, hogy legyen törzskönyve, támogassuk a tenyésztőket, mert csak igy maradnak fenn a nemzeti értékeink. Másrészt, a komondorok nagy része törzskönyvezve volt, azaz alkalmasak a tenyésztésre. A most élő tk nélküli komondorok nagy része azoknak a leszármazottai akik nem voltak törzskönyvesek, azaz tenyésztésre se voltak megfelelőek ez legyen alkat, forma, tulajdonság, természet... meg a mostani "mezei"komondor állomány nem éppen a megfelelő.. sajnos..

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__428328-komond.. tegnap nem tom te kérdezted-e, de én oda is válaszoltam (tegnap 12:36)

Nyugodtan kérdezz!

vagy nézz be ide és regisztrálj:

[link]

2009. okt. 5. 18:09
 10/14 A kérdező kommentje:
koszike a valaszokat a komondor most megfogott utana nezek!koszonom
2009. okt. 6. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!