Időjárásfüggő. Mi nyáron kint fürdetjük a kutyát, hűvösebb időben inkább a fürdőszobában.
2013. máj. 24. 21:48
2/8 A kérdező kommentje:
És a fürdőben milyen a fürdés?
2013. máj. 24. 21:55
3/8 anonim válasza:
Kutyasamponnal ritkán fürdesd meg, mert akármit mondanak, nem tesz jót a kutyusnak (évente egyszer-kétszer), ha pedig bolhanyakörve, vagy hasonló bolha elleni szert használsz rajta, azt kimossa a kutyusból.
Nyáron érdemes kint fürdetni a kutyust, hidegebb időkben természetesen bent, de a puszta víz is bőven elég, mivel csak föld, sár és ehhez hasonló dolgok ragadnak meg rajta, amiket vízzel kutya könnyű lemosni.
2013. máj. 24. 21:57
4/8 anonim válasza:
Első vagyok. Évente 1-2 alkalommal fürdetjük a kutyát, ennél gyakrabban csak akkor, ha séta közben sikerül valami büdösbe belefetrengenie. A fürdőszobában egyszerűen beáll a kádba, és tussal lemosom. Legtöbbször elég a sima víz, ha valahol nagyon trutyis a szőre, oda teszek egy kicsi kutyasampont is vízzel felhabosítva.
2013. máj. 24. 22:04
5/8 anonim válasza:
Én bent szoktam fürdetni, ott nekem kényelmesebb.
2013. máj. 24. 22:54
6/8 anonim válasza:
Mi nyáron kint szoktuk, télen meg nem igazán, mert félek megfáznak. De elelstema kutyakozmetikustól, a fürdetést, Ő úgy csinálja, hogy egy-egy vatta golyót tesz a kutya fülébe, és zuhanyrózsával nagyon alaposan átvizezi. Aztán Baba samponnal nagyon alaposan meg kell fürdetni, sztán leöblíteni. Ha nagyon piszkos az eb, érdemes kétszer átfürdetni ;)
2013. máj. 25. 08:44
7/8 anonim válasza:
Én csak nyáron fürdetem, de a házban, és be is van árva, míg meg nem szárad, mert ha kiengedem egy perc alatt megkeresi a legporosabb helyet a kertben, és egy laza mozdulattal meghempereg benne, ami vizes szőrrel...hát koszosabb lesz, mint fürdés előtt...:) Én, mivel évente egyszer fürdetem nyáron, ezért nem vettem kutyasampont, mert évente egyszer nem okoz kárt a bőrének az én samponom, amit alaposan kimosok... Esetleg akkor szoktam még megfürdetni, de akkor csak simán vízzel, vegyszer nélkül, amikor eső után a sárban fetreng, és a halványszürke kutyám fekete-barna színben pompázik, és ennek úgy örül, mintha egy 5kg-s combot adtam volna neki:)
2013. máj. 25. 09:25
8/8 anonim válasza:
Kutyakozmetikus vagyok,én azt mondom a sima víz nem elég nem a kosz miatt hanem ha vizet engedsz a kutyára olyan szaga lesz mint egy ázott kutyának.Lehet kapni olyan kutyasampon ami jó minőségű nem csípi a szemét stb.Én itthon a havanese kutyusomat és a Golden keverékemet is sima samponnal fürdetem de lényeges hogy előtte kikeféld különben a víztől még jobban összeállnak az esetleges csomók.
1. kikefézés
2. bevizezés mindenhol
3. samponozás alaposan
4. öblítés alaposan
5. áttörölgetés törölközővel ami a kutyáé
6. ha hideg van és bent fürdeted egy alapos szárítás kefével.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!