Nálatok hogy folyik a kutyafürdetés?
szerintem se valami jó, mert ténleg megfázhat. inkább várd meg a jobb időt
ha beagle méretű akkor egy nagyobb valami plasztika ( ha érted hogy mire gondolok ) és vegyél neki kutyasampont is
Jaj, hát ez nálunk nagyon mókás :)!!!!
Hosszúszőrű németjuhászunk van, durván 70 kg. 3-an fogjuk le, dobjuk be a fürdőkádba, majd mikor hátrálni próbál, én a fejét, hugom a fenekét tartja kordában, anyukám meg sikálja.
Eddig rendben is volna, kutya látván reménytelen helyzetét csendesen tűri, majd mikor befejezzük, meg sem várván a törülközést, hosszú, csimbókos szőrét megrázza...Nem tudjuk ki a vizesebb.
Aztán csúszik a lába, iszonyatos kínlódások közepette kiemeljük a kádból, hogy ne lépjen le azonnal (és ne is üsse meg magát), menekülő ebünkre rávetjük magunkat a törülközővel, alaposan átsuvickoljuk, majd majd tőle tanulván a terelés művészetét be a radiátor elé. A hajszárító ősi ellensége, újabb egész testsúllyal való leszorítások, majd teljes sértődöttség mindkét háborús fél részéről két napig.
Kimenni nem mehet még kb. 3 óráig.
Én a németjuhászomat egy évben egyszer fürdettem nyáron. Kikötöttem valahova az udvaron, leslagoztam, besamponoztam, lemostam, kikötöttem a napra 1-2 órára száradni és már kész is volt :-)
De ha van a környéketeken tó ahova el tudod vinni fürödni, az is jó megoldás. (persze nem ilyenkor)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!