Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ételmegtagadásra szeretném...

Ételmegtagadásra szeretném tanítani a kutyámat, de nem megy. Mivel lehetne megtanítani?

Figyelt kérdés
7 hónapos. Csak a táljába kap enni és csak parancsra ehet ,addig nem engedem oda. Viszont a kertben mindent feleszik amit talál ,amit csalinak kitettem.Próbáltam rászólni ,akkor meg is torpan,engedelmes, de ha nem vagyok ott akkor eltűnik a kaja.

2013. máj. 24. 16:03
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Gondoltam fiatalon még fogékony, egyéb dolgokat könnyen tanul. Úgy látszik szereti tényleg az erőset, vagy inkább nem érzi. Meg ha adnak kézből idegenek enni neki azt hogy tanítsam,hogy ne vegye el? Persze ha nem vagyok ott, mert akkor rá tudok szólni.
2013. máj. 24. 16:40
 12/23 zsuzsabazsa ***** válasza:
Elég egy feltöltött akkumulátor és két krokodil csipesz a kábellel.Meghát a csali ami lehet csirke fej is.
2013. máj. 24. 16:49
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok: Először is a csúzli nem a szokásos ablakkilovő csúzli. Nálunk úgy csinálta az oktató, hogy egy guminak az egyik végét az egyik kezébe fogta, a másikat a másikba. Nyújtotta a kutyának az Erős Pistával bekent kaját és amikor nyúlt érte, elengedte a gumi másik végét, ami orrba csapta. Egyik módszert sem tudod egyedül alkalmazni, mert a kutyának azt kell megtanulni, hogy idegentől, a kerítés mellett ne fogadjon el kaját, ill. ne szedjen össze minden ehetőt, amit talál. De arra is nagyon vigyázz, hogy a kutya ne egy adott helyhez kötődjön vagy egy adott személyhez. Gondolj bele, mi van, ha elutazol a kutyával? Idegen helyen nem fog enni. Mi van, ha a megszokott családtagok helyett másnak kell megetetni a kutyát? Akkor sem fog enni. Ezért nagy körültekintéssel határozd meg, hogy mikor nem szabad enni és feltétlenül vonj be olyan valakit, aki a kutya nem ismer.
2013. máj. 24. 17:16
 14/23 anonim ***** válasza:
Én ebben a csúzlis módszerben nem látom a megoldást.
2013. máj. 24. 17:19
 15/23 anonim ***** válasza:
50%

Nincs az a kutya a világon, amelyiknek ezt 100%-osan meg lehet tanítani, illetve 100%-osan betartaná, minden esetben, akkor is ha nem vagy ott mellette. A kutyák már csak ilyenek.

A legjobb védekezés ez ellen, ha több kutyát tartunk, egy kisebb falkát. Azok között aztán talán akad, amelyik éppen akkor nem fog a mérgezett ételből enni. Ha másért nem, hát azért, mert nem jut neki. Illetve vannak válogatósabb kutyák, akik nem porszívóznak fel mindent. Ha ezeket jól tartjuk, nem éheznek és a minőségi kajához vannak szokva, akkor több esélyük van.

A kutya mindig csak az embert SEGÍTI a házőrzésben. Egyedül nem fogja megállni a helyét soha egy valamirevaló ellenféllel szemben, ezt nem is szabad elvárni tőle.

2013. máj. 25. 03:45
 16/23 A kérdező kommentje:
Az biztos ,hogy 100% -ra nem lehet ,tehát ha éhezik a kutya nem fog éhen halni a kaja előtt , csak mert azt tanították neki.. Az elektromos módszert összebarkácsolom autó akkuból, remélem megijeszti annyira hogy megjegyezze , a földön lévő kaja bántja őt.
2013. máj. 25. 20:03
 17/23 zsuzsabazsa ***** válasza:
Ha már csinálod akkor úgy hogy a krokodil csipeszt és a tartozékokat ne lássa a kutya mert gyanút foghat.Fűvel vagy valami lombbal takard be, elég ha csak magát a csalit látja.
2013. máj. 25. 20:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Hát ez azért annyira nem jó móka ám...

A csúzlival ha béna vagy kiütheted a szemét (tudom nem csúzli de akkor is szemen vághatja a kutyát, ha az hírtelen lejebb ereszti a feját vagy valami közbejön)

A villanypásztor és az aksi között meg van különbség (nem is kicsi).

Az első és legfontosabb az hogy a villanypásztor ~1másodpercenként megszakítja az áramot, most mi van ha nem szaglásza meg előtte hanem a szájába veszi mindenestől?

2013. máj. 26. 11:49
 19/23 A kérdező kommentje:
Biztos hogy szájba veszi egyből. De a 12 volt az nem veszélyes, szájban viszont igencsak kellemetlen, lásd pl 9voltos ellem megnyalása.
2013. máj. 26. 19:15
 20/23 zsuzsabazsa ***** válasza:

Nem lesz tőle semmi baja mert nincs benne amper, csak megcsípi.

egy éves kora előtt nem tanácsos, sem szívbeteg, sem öreg kutyánál használni.

2013. máj. 26. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!