Boxer-társasház? Tapasztalatokat várok!
Figyelt kérdés
Most fogok venni egy boxerkölyköt. Társasházban lakom, dolgozom, naponta kb. 7-8 órát lenne egyedül a kutyus. Olvastam, hogy a boxerek nagy mozgásigénnyel rendelkeznek, ez nem lenne gond, naponta 2-3 órát el tudnám vinni sétálni, futni. Igazából tapasztalatokat szeretnék olyan emberektől, akik szintén boxert tartanak lakásban/társasházban/banelban! Előre is hálás köszönet a válaszokért.2013. máj. 22. 15:30
1/4 anonim válasza:
Nem a saját tapasztalatom, hanem egy barátnőmé, ő boxert tartott lakásban. Iszonyat édes kutya, de a helyzet rettenetes volt. Sajnos folyamatosan zajolt napközben, így albérletről albérletre jártak. És mindent összeszart. Ez persze nem kifejezetten a boxerségéből adódik, hanem abból, hogy a napi 3 óra séta amit biztostani tudott neki, édes kevés volt. Semmire nem elég az egy boxernak, én így lebeszélnélek róla. Én a törpe uszkáromat sétáltatom napi minimum 3 órát és nem mindig érzem elégnek. Egy boxernak szerintem kell úgy 4-5 óra egy nap.
2/4 anonim válasza:
Nekem boxerem van, az ideje nagy részét a kertben tölti emellett napi minimum 2 óra séta, hétvégén 4 óra más kutyákkal, futással játékkal. Sajnos még így is vannak gondok, szétszedett locsoló cső, kiásott növények, stb, pedig ő alacsony energiaszintű a fajtársaihoz képest nyugis kutyus. Van egy néni már nyugdíjas 3 éves a boxija napi 4-5 óra séta, ők panelba laknak. Folyamatos egyűtlét a kutyával, de ha néhány órára magára marad előfordúl hogy szétszed ezt azt mert unatkozik. Legutóbb 2 pár cipőt, és egy birkabőr ágytakarót:-)
Olyan volt a lakás mint ha benn esett volna a hó.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Közben jobban utánnajártam a témának, lehet venni valami sprayt, amivel meg lehet akadályozni, hogy a kutya ne rágjon szét mindent. Egyébként ha futtatva lenne a kutya, azzal valahogy kompenzálni lehetne a +1,2 óra sétáltatást is, nem?
2013. máj. 22. 19:30
4/4 anonim válasza:
A boxereknek érzékenyek az ízületei, a futtatást felejtsd el kb másfél éves koráig. Az meg hogy az a fújócska mennyire hatásos nem tudom, de nem fűznék hozzá nagy reményt. A boxerek iszonyat okosak, amíg nekem nem volt nem hittem el csak akkor amikor azt láttam hogy űl félrehajtott fejel és megpróbál rájönni hogy tudná megoldani a szitut. De majd rájösz, a boxer több mint kutya. Nem vagyok elfogúlt van másik kutyám is, de nálluk nem tapasztaltam ilyen dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!