Szeretnék vásárolni egy bullterrier kölyökkutyát. (többi lent? )
Viszont attól félek, hogy nem lesz elég "banánalakú" a feje.
Láttam pár olyan képet, amelyiknek inkább hosszúkásabb a feje, mintsem banánalakú.
Ha elmegyek egy kennelbe, a kölyökkutyát mi alapján válasszak?
Mik azok a jelek, hogy felnőttkorában szép, ívelt feje lesz?
Nézd meg jól a kennel kutyáit, az onnan kikerülteket is, hogy milyen típust képviselnek.
Aztán elmondod a tenyésztőnek, hogy mit szeretnél, és ő segíteni fog. Ő már tudja, hogy mit kell figyelni a kiskutyán, hogy felnőve olyan legyen, amit elképzeltél.
Kölyökválasztásnál ha nem akarsz nagyon mellélőni, akkor egy olyan kiskutyát válassz, ami azt csinálja, amit a többi. Szóval nem visszahúzódó, de nem is a "legtökösebb" poronty a csapatban.
Kedves Utolsó!
"ha nem veled egyező energiaszinten van."
Honnét tudod, hogy milyen az "energiaszintem" ? Honnét tudod, hogy milyen vagyok?!
Honnét tudod, hogy nem sportolok-e?
Azt hiszed, ilyen "itthonülős" "izé" vagyok?
"általad tetszetős minden külcsínnek"
Csupán annyit szeretnék, hogy szép ívelt feje legyen. AKKOR MILYEN "minden külcsínnek"?
Agyatlan....
"olyan energiaszintű is legyen amit tudsz kezelni"
és ha rettentő virgonc lesz, akkor mi van?
Szerinted egész nap egyedül fog kuksolni?
De te biztosan látnok vagyok, te ismersz engem, bocs király!
Jól felsikerült b**** az agyam......
A bullterrier kutyákat, körülbelül 1, -másfél éve figyelem, olvasok róluk, hallok róluk, és rendszeresen jártam/járok bullterrier találkozókra..
Hadd ne oktass már ki légyolyszives' ..
Kedves Kérdező!
Nem igazán értem mit értettél félre és háborodtál fel, mert semmi ,,ellened irányulót" nem mondtam.
Egy kutyát energia szint alapján kell választani, amiben egy tenyésztő is a segítségedre lehet, mert ő születésüktől fogva figyeli a kiskutyákat milyen energiaszintűek. Ha sportos vagy, jó a magas energiaszintű, ha otthon ülős akkor nyugodt, alacsony energiaszintű kell. Ezt egy hozzáértő meg tudja mondani neked mikor választod a kutyát. Semmi arra irányuló megjegyzést nem tettem, hogy neked pont melyik energiaszint a jó.
A fejforma pedig külcsín. De mondhatom úgy is, hogy ,,külső tulajdonság" ha így elfogadhatóbb számodra.
én se értem a felháborodást. Szerintem teljesen korrekt válaszokat kaptál.
Az energiaszintet meg tényleg nem árt figyelni. Választhatsz túl "lassú" kutyát is magadnak az se jó. De a túl pörgőssel is probléma lehet. Nem értem ebben mi volt a bántó :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!