Unalomból vakarózik a kutyám!?
Allergia, bűzmirigy-probléma kizárva, kullancs nem mehetett belé, szúnyogok erre nincsenek, féreghajtva nem rég volt, bőrbetegsége nincsen, és le van fárasztva minden nap, én már nem tudom, mire gondoljak. Idegi alapon vakarja ki magát véresre? Már a húsig vakarta magát egy helyen, és a cicijét is vakarja, nagyon félek hogy ne fertőződjön be neki, hiába fertőtlenítem le, újra kivakarja amikor már hegesedne, és ki tudja mennyi koszt hord be újra és újra. Már le akartam ragasztani a körmét valamivel, vagy kutyacipőt húzni rá, annyira tanácstalan vagyok.
Idegi alapon, unalomból vakarózik, vagy addig rombolja magát ameddig vissza nem fertőz valami szép bacit? Hogy szüntessem meg? Letiltani nem tudom, mert amúgyis olyan kutya, hogy ha egy dolgot csinál, kb. kizárja a külvilágot és ordíthatok neki. Csak ha hozzáérek, megbökdösöm, akkor hagyja abba, na de nem lehetek 0-24 mellette. Akkor is csinálja ha nem vagyok épp ott.
MIT TEGYEK????
Az allergia hogyan lett kizárva? És az atópia? Lett csinálva allergia-teszt? Vagy volt eliminációs diéta? Vagy mégis hogyan? Volt mintavétel, bőrkaparék?
Egyébként előfordulhat, hogy száraz a bőre. Megfelelő táplálással ez viszont orvosolható (omega-3 zsírsav kiegészítéssel).
Na igen. Én pont ezért nem zárnám ki az allergiát. Ugyanis nemcsak a csirkére lehet allergiás. Bármilyen pollenre, porra, gyakorlatilag mindenre allergiásak lehetnek a kutyák, amire az emberek is. Pl még az ember hajszálára is. Annak, hogy ennyire véresre vakarja magát, annak nem csak az unalom az oka.
De persze még mindig ott van az, hogy száraz a bőre, remélhetőleg csak ennyi a gond.
Én a helyedben vagy elvinném másik állatorvoshoz, vagy kérnék ettől áttekintőbb vizsgálatot, mert így teljesen szét fogja vakarni magát a kutyád, és hidd el, nem az unalomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!