Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálja ezt a kutyám?

Miért csinálja ezt a kutyám?

Figyelt kérdés

Régebben szokása volt rendszeresen bepisilni sok séta mellett is, most viszont csak akkor pisil be ha anyu itthon van, vagy közvetlenül azután, hogy elmegy. Mindig csak az ő szobájába pisil (ha itthon van anyu) az ágyra, szőnyegre, vagy ha ki van zárva anyu szobájából akkor az ajtó elé. Valami baja lehet anyuval?

A másik, hogy mikor nagyon kicsi volt akkor az elején etettem kézből. Pár hónapja csak tálból kapott, ma viszont (kötődés erősítése miatt) kezemből etettem vele a tápot. Először lehajtotta fejét és oldalra nézett, mintha nm mert volna enni kezemből végül nagy nehezen óvatosan eszegetett. Ez mitől lehet?

2013. máj. 21. 13:37
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Szuka kutyus egyébként és 7 hónapos.
2013. máj. 21. 13:38
 2/15 anonim válasza:
0%
Először is egy kutya nemtud bepisilni,ő oda huggyant ahova a kedve tartsa!Másik meg,hogy ő nem galamb,hogy a kezedből etezsd,szerezsd és kész!
2013. máj. 21. 13:48
 3/15 anonim ***** válasza:
48%
kedves válaszoló, baromira érthetsz a kutyákhoz..
2013. máj. 21. 13:59
 4/15 anonim válasza:
te se mondtál okosoabbat kedves válaszoló
2013. máj. 21. 14:02
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a bepisilős dolog viszonylag gyakori kérdés itt, ebben a témában lesz nálam kompetensebb válaszoló.

Viszont a kézből etetés kapcsán: pontosan hogyan csinálod ezt? Mert ha csak tálból etetés helyett, akkor önmagában semmi hatása nem lesz, hogy kézből adogatod a kaját. Ez a dolog csak akkor működik, ha a kaja jutalom, ha azért meg kell dolgoznia, feladatokat csinálnia, sétánál visszajönnie, rád figyelnie, stb. Ezt viszont már kötődési tréningnek hívják (illetve ennél bonyolultabb a dolog, nehogy félreértse valaki) és érdemes szakszerű segítség mellett csinálni, mert könnyen mellé lehet nyúlni vele. Azt semmiképp se ajánlom, hogy random kézből adogasd neki az ételt, pláne ha bizonytalan az elfogadásában és félrenézeget, mert nem azt fogod vele üzenni, amit szeretnél.

2013. máj. 21. 14:41
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ :)
2013. máj. 21. 15:07
 7/15 anonim ***** válasza:
Ahogy leírod, nagyon úgy fest, mintha anyud bántotta volna. Lehetséges?
2013. máj. 21. 16:31
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem tudok róla és nem hinném, hogy bántaná. Max részól, de nem ütné meg stb...és itthon vagyok amikor anyu is vele van szóval csak feltűnt volna.
2013. máj. 21. 16:41
 9/15 anonim ***** válasza:

én pedig pont hogy azt gondolom hogy a kedves anyuka valamilyen szinten elkényezteti a kutyát. esetleg nem megfelelően kezeli, ne adj isten emberként tekint rá amit bizony sokan elkövetnek. nos véleményem szerint a kutya a nemtetszését fejezi ki édesanyád felé, aki bár nevelgeti csakhogy nem megfelelően.

le tudnád írni anyukád hogyan neveli pontosan a kutyát? úgy általában milyen a kapcsolatuk?

2013. máj. 21. 16:56
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem sokat találkozik anyuval, és anyu biztos, hogy nem megfelelően neveli, mert inkább csak annyi, hogy rászól amikor harapdálja vagy valami rosszat csinál, de egyébként sosem foglakozik vele. Nem viszi sétálni, nem eteti meg kb semmi, mert mindent én csinálok a kutyával. Biztos, hogy nem tiszteli, de attól még nem kellene folyamatosan a szobájába pisilnie. Anyu meg nem képes következetesem viselkedni a kutyával bármit mondok...még nekünk is (párom és én) nehéz nevelni mert elég makacs jószág és vért kell izzadni, hogy szót fogadjon és feljebb soroljon minket a rangsorban. Oké így sosem fogja őt tisztelni, de azért máshol sem pisil mindig be a kutya azért mert nem tiszteli a másikat. Max nem fogad szót és lesz*rja mit mond neki. Tehát valahogy úgy kellene erről leszoktatni, hogy anyu nélkül, mivel ilyen téren hiába magyarázom neki, hogy mi van sosem érti meg, hogy a kutyát hogyan kell kezelni.
2013. máj. 21. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!