Hogy tanítsam meg, hogy ne akarjon kisurranni az ajtón?
Sziasztok
A következőben kérném a segítségeteket! Pénteken került hozzánk Filip,aki egy 8-10 hónapos golden retriever kutyus és ha el szeretnénk otthonról menni, akkor mindig megpróbál kiszökni az utcára.Szerencsére eddig nem volt baj,mert sikerült elkapni,de félek hogy egyszer kiugrik és nehogy elcsapja egy autó,mert főúton lakunk. Tudni kell róla,hogy fajtamentésből hoztuk,azelőtt szegény több hónapig menhelyen "raboskodott". Arról olvastam már, hogy a menhelyi kutyák hajlamosak a szökésre, de Filipen inkább azt látom, hogy velünk akarnak jönni, nem pedig kiszökni a nagyvilágba. Amikor egyszerre megyünk el itthonról akkor nem gond,mert figyelek rá, míg a feleségem és a kislányom kimegy, vagy kiáll az autóval, de ha egyedül indulnék el akkor bonyolultabb a történet,mert nem tudom nyitva hagyni a kocsibeállót,mert kiszalad. Ha viszont bezárom a lakásba akkor meg egyből felugrik a kanapéra hogy onnan kukucskáljon merre megyünk,szóval ez se válik be. Az előző spánielünknek magától értetődő volt hogy ha ki-be álltunk az autókkal akkor leült valahová és nem fordult meg a fejébe hogy nekiiramodjon. A kérdésem az volna, hogy milyen módszerrel tanítsam meg,szoktassam hozzá, hogy ha nyílik a kert kapu, kocsibeálló, maradjon hátul és ne próbáljon kiszaladni?
Tegnap illetve tegnapelőtt az ülést tanultuk, gondoltam arra hogy esetleg a marad lenne a következő és akkor két legyet üthetnék egy csapásra.
A marad megtanítása jó taktika.
Mondjuk én a kapun való kisurranást nagyon szigorúan veszem, nincs kecmec, csapok, méghozzá nagyot, ugyanis az életével játszik. 2x 3x kerül sor egy pofonra és megértette eddig az összes kutyám. Nem biztos,hogy megélték volna azt az időt,amikor biztos a helyben maradás.
De ha már tudja nagyjából a maradot, nyitott kapunál lehet szórakozni, hogy szidni ha próbálkozik, juti ha marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!