Staffordshire terrier alkalmas őrző védő munkára?
Köszönöm szépen. Nem, nem lett sokkal nagyobb, egy igazi pit nem nő túl nagyra, akkor lehetett olyan 20 kiló, most 25. Szuka. Szerintem több már nem nagyon lesz. Én spec. hányok az XXL pitektól dehát ízlések és pofonok. Szerintem a fajta elcsúfítása, elkorcsosítása. Javíts ki ha tévedek de 40-50 kilósnak is kinéznek(a magasságuk bezzeg megmaradt), némelyik többnek. Az igazi pit karcsú, mozgékony, gyors és kitartó. Ilyen súllyal egyik sem lehet egy kutya! Arról ne is beszéljünk mivel keresztezhették őket, hogy ez legyen a végeredmény.
Beírtam googlbe, hogy xxl pitbull és tübbek közt ezt a kennelt dobta ki: [link]
Nézd már milyen dagadtak, mekkora a fejük. Egy 15 kilós Szerb pit kb. 3 másodperc alatt padlóra tenne egy ilyet, ha arra kerül a sor. Sőt egy németjuhász is lefutná bármelyiket. Az ok, hogy elég tág a standard de ezek a kutyák már abba sem férnek bele.
Bocs, asszem elragadtattam magam, csak szeretek kiállni ezért a fajtáért, az IGAZ pitekért, akik rászolgáltak a nevükre.
Másik hozzászólónak: Ha a hatóságok kicsivel több időt invesztálnának a kutyakiképzésbe, nem csak a szalaggyártásra mennének, valószínű mindenhol bull típusú terrierek lennének a rendőrkutyák. A baj az, hogy időigényesebb őket képezni, mert jóval makacsabbak, mint a németjuhászok de megéri a beléjük fektetett energia. Sokkal erősebbek, gyorsabbak, kitartóbbak sőt véleményem szerint okosabbak is, attól függetlenül, hogy a nj-ok könnyebben taníthatóak.
Örülök hogy linkeltél képet miután a második kommentet is elküldtem, akkor jutott eszembe, hogy elfelejtettem írni és már nem akartam annyit OFFolni.
Nagyon szép kutyád van! Ő is szép izmos, látszik rajta, hogy boldog. Az enyém is imádja az embereket és a gyerekeket, kutyákkal is nagyon jól kijön, lány kutyákkal szokott verekedni ha nagyon kiprovokálják. Simán földre tett eddig minden kutyát a nélkül, hogy kárt okozott volna benne. 1 kivétel volt, egy 15 kiló körüli pitbull szuka, azzal nem tudott mit kezdeni bár nem is tartott sokáig a "harc", a gazdájával rájuk kiabáltunk és szét is ugrottak. Egyébként kannál szerintem teljesen normális ez a súly ami a tiédnek van. Gyönyörű!
A szukát gondold meg, ha nem szeretnél minden tüzelésnél almot ivartalaníttatnod kell egyiküket (ami után egy pit már nem pit!) mert baromira fognak szenvedni ha külön lesznek zárva 2 hétig. Hidd el.
Már pedig 1 alomnál (akiknek tudsz ismerősök közt gazdát találni)senkinek nem jó ha többet lehozol, úgy sem fogod és nem is tudod minden kutya helyét ellenőrizni. Mi lesz ha egy olyan alkoholistához kerülnek, akitől a tiédet hoztad? Ha nem lesz olyan jó lelkű ember mellette, mint te voltál szegény kutya az utcán köt ki! Vagy rosszabb..
Ne vedd csesztetésnek, nem annak szántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!