Figyeljetek! Mit tegyek?
Semmi baja ninc szerintem mostanára. Haggyad pihenni. nem kell pálinka. utána játszál vele a földön
ui: ne menjen többet az ágyba, mert legközelebb bele is halhat! Írj hogy mi lett privibe
akkor valószínű csak megijedt az eséstől..
én sem javaslom,hogy az ágyra felmenjen ezek a pici kutyák könnyen kaphatnak sérülést ha leesnek az ágyról,bele halni nem hinném,hogy bele halna,de a lába eltörhet vagy végülis bármilye..
Ha felkapod rögtön azzal csak megerősíted a megijedését.Nem kellett volna felkapnod,csak nyugodtan végigtapogatni,hogy fáj-e valamije.Ha nem(ez nyilván látszik),akkor hagyod hogy menjen tovább az élete,ha valamelyik testrészére érzékenyen reagál,akkor meg irány a doki.
Hacsak nem emeletes ágyról zuhant le,nagyon kétlem,hogy bármi baja lenne.De fent leírtam,hogy tudod megállapítani.
A lényeg,hogy TE ne ess pánikba,ne dédelgesd feleslegesen,mert csak erősíted a pánikolását.
Ha nem kezdesz el Te is pánikolni, akkor szerintem semmi nem történik. Nekem is kistestű kutyám van, ő is szokott bénázni, és ő is esett már le innen onnan. Persze, hogy én is odasietek, megnézem, hogy tud e rendesen járni, lába nem fáj, stb. Ez pár másodperc, majd utána jókedvűen mondom neki, hogy nincs semmi baj, megsimogatom, játszok vele pár percet, csak hogy azonnal kizökkentsem az ijedt állapotából. Nyilvánvaló, hogy ők is megijednek ilyenkor, de azzal, ahogy Te kezelted a helyzetet, csak még jobban megerősítetted benne a félelmet. Holott az lett volna a dolgod, hogy tudasd vele, hogy nem történt baj.
Ja, és ha mégis megütötte valamijét, azt pont nem fogod látni, lévén, hogy az öledben szorongatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!