Milyen kutyát ajánlanátok?
Még nem tartunk ott, de érdekelne hogy milyen kutya lenne való nekünk, ha pár hónapon belül kutyát szeretnénk.
- Kertben lenne, egy nagyon jól szigetelt kutyaházban
- Nincsenek már gyerekek, amik tépnék őt
- Remek füves területek lennének neki a sétára
- Kutya suliba nem tudnánk elvinni, így itthon lenne tanítva, könyvek és az interneten található leckék alapján
- Mivel odakint lesz, icipici kutyát nem szeretnénk.
- A szőre ne legyen pár mm-es, bár a mostani kutyánk is bent alszik a legkeményebb téli napokon vagy a viharban (mert akkor fél) szóval megfagyni nem engednék.
- Nagyon hiperaktív ne legyen, a kertben és a napi egyszeri sétával le tudja vezetni a napi aktivitását.
A fiúk németjuhászt szeretnének, de félek hogy 7 éves kora után elkezdődne nála a lassú lebénulás (gerincvelőhártya-csontosodás, csípőizületi diszplázia). Imádom őket, de az ismerőseim németjuhászai mind korán, fájdalmak közepette mentek el.
Várom az ötleteket :)
Tenyésztőtől érdemes kutyust venni, ott szűrik a szülőket az örökletes betegségekre! Persze jó kennelt kell választani, így nem lenne gond, ha németjuhászt választotok :)
Berni pásztor jutott még eszembe!
Golden retriever/retriever félék, Svájci fehér juhász (ő elvileg nem ismeri a diszpláziát), Skót juhász (bár az ő szőre sok gondozást igényel).
Esetleg választhattok menhelyről egy keveréket, ha tulajdonképpen nincs fajta amibe bele vagytok szerelmesedve.
Két helyen is írtam hogy kert övezi a házunkat :) A mostani kutyánknak majdnem 16 éve viseljük gondját, szóval a felelősségvállalással nincs gond.
Kicsit meglágyítottatok a németjuhásszal kapcsolatban :) Fontos lenne hogy legyen jó házőrző, bár jó környéken élünk sose lehet tudni.
A berni pásztor mennyire jó házőrző kutyus?
Szerintem a német juhász nem a legjobb megoldás, megt napi 2-3 sétát és tengeteg futkározást igényel.
Hamar el is pusztul :(
Én a berni pásztort tudom ajánlani, szereti a kis és nagy gyerekeket egyformán, elég a napi 1 séta, de azért szeret futkározni is, de nem annyit mint a németjuhász.
Barátságos és könnyen tanítható egészen kicsi korától.
Ui.: Lécci írd meg mit választottatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!