Nem értem, hogy a küllemkutyások mire verik magukat, mikor csak menőznek azzal h nekik "jajj de szép kutyájuk"van? A munka-sport kutyások legalább tanítanak vmit a kutyájuknak és nem csak a szépségétől olvadoznak.
Azért mert valakinek szép kutyája van még nem jelenti azt hogy nem tanít neki semmit..
Valakinek ez a fontos a kutyáknál valakinek meg az.. ezt tök relatív.
talán arra "verik" magukat, hogy szeretik a kutyát..:D
nem értem az ilyen kérdéseket. minek mindenképp az ellentéteket hangsúlyozni? kutyások vs macskások, újabban kutyások vs gyerekesek, most meg már "küllemkutyások" vs munkakutyások? a másik meg, hogy ne legyél már teljesen hülye. ha a kiállítási kutyáknak pl semmit nem tanítanának, szerinted így viselkednének a ringben? egy nagy káosz lenne az egész.
Hát azért nem kis munka van ezekben a kutyákban... szocializáció, nevelés, ringdresszúra... egy igazán profi kutyába hosszú hónapok munkáját ölik bele.
Meg azért nem sértés de láttam már lövés álló német juhászt összefosni magát a csapató hangjától (tény, hogy soha nem szoktatták hozzá míg azért egy kiállítási kutyánál ez alap...)
Kinek a pap, kinek a paplan nem vagyunk egyformák sokaknak ez jelenti a kutyázást és ezt tiszteletben kell tartani.
Mondjuk az más dolog hogy vannak olyan küllemkutyások akik szeretnek okoskodni és megmondani a tutit hogy hogyan kell összerakni egy munkakutyát, miközben fingjuk sincs a dolgok menetéről, na ettől én a falra tudnék mászni. De kihangsúlyoznám hogy nem mindenki ilyen.
# 5
Azért az alapvető szociális viselkedést ne nevezzük már tanításnak ha lehet, ez nevelés és alap dolog egy kutyánál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!