Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet így tartani kutyát,...

Lehet így tartani kutyát, vagy nem lenne jó neki?

Figyelt kérdés

Találtam egy nagyon aranyos kutyust és egyből beleszerettem. Szoktam olyan csinálni, hogy ha találok kutyust hazahozom és keresek neki gazit, de neki nem szeretnék, inkább megtartanám:) A szüleim azt mondták, hogy maradhat (erre várok már évek óta, hisz sose engedték, hogy kutyám legyen), de mivel kitapossa a virágokat meg kell kötni éjszakára meg még nem vagyunk itthon. Ez mennyire lenne rossz neki ha mellette naponta 3-4 órás sétákra vinném, ahol el van engedve és szaladgálhat. És a kertbe is kint lennék vele és játszanánk meg ott is el lenne engedve. Most is ezt csinálom egyébként és úgy látom, hogy egész nap annyira lefárad, hogy éjszaka kinéztem egy párszor, hogy mi van vele és be volt bújva a kutyaólba, vagy pedig a kutyaól előtt aludt. Szóval úgy lenne, hogy este 9-reggel 6-ig meg lenne kötve, utána kimennék elengedném úgy 7-ig még nem indulok suliba. Utána pedig 2-re már itthon vagyok és vinném hosszú sétára aztán ha hazaérünk el lenne engedve estig. Szerintetek maradjon vagy keressek neki jobb helyet? Nem szeretném ha rossz lenne neki, viszont borzasztóan szeretném megtartani.

16/L

2013. máj. 19. 11:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
En sosem tartanek kutyat lancon... mi lenne, ha elkeritenetek a viragokat?
2013. máj. 19. 11:08
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Tedd kutyabiztossá a virágágyásokat és akkor lehet szabadon is.
2013. máj. 19. 11:09
 3/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Meg lehet tanítani, hogy ne bántsa a virágokat. Eddig nekünk minden kutyával sikerült ezt megoldani. Tény h eleinte lesznek károk. Beszéld meg anyukáddal, hogy lehet hogy idén nem lesz olyan szép a kert, de megígéred, h jövő nyárra megtanítod viselkedni .NEm olyan nehéz. Menj ki vele, és ha megközelíti a virágokat, azonnal szólj rá. Ne hagyd hogy belemenjen az ágyásba, hanem ha már közel van hozzá, akkor küldd el onnan. Nagyon hamar megtanulják. Persze azt is lehet, hogy csak addig megkötni, amíg meg nem tanulja, de akkor már jobb lenne neki egy kisebb kennel a kertből elkerítve. NEkünk is így volt amúgy amíg meg nem tanulta a rendet, aztán mikor már nem bántott semmit, lebontottuk a kennelt. Télen meg pl nem is kellett, mert nem volt virág...

2013. máj. 19. 11:13
 4/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!:) Anyukámnak a virágok a mindenei..pedig egy kutyus sokkal, de sokkal többet ér. Persze, télen el lenne engedve. A virágokat meg nemtudom, hogy hogy lehetne szépen elkeríteni, mert egy kis kerítésen simán átmászik. De megpróbálom megtanítani arra, hogy ne menjen oda. Amúgy most is el van engedve kint játszik tesómmal:)
2013. máj. 19. 11:16
 5/16 anonim ***** válasza:
Próbáld meg tanítani neki. Ha nagyon nem akarja anyukád akkor meg,meg kötheted estére,de csak is hosszúláncra.
2013. máj. 19. 11:26
 6/16 A kérdező kommentje:
Hosszú láncon van, ilyen futólánc vagy, hogy is hívják ezt!? 2 méteres lánc viszont van egy ilyen vas ami asszem 7-8 méter hosszába és azon tud szaladgálni.
2013. máj. 19. 11:29
 7/16 anonim ***** válasza:
Nekünk a kutya a konyhába nem jöhet be, a küszöbről nézhet be, de annyi. Aztán kint a veteményesbe mászott mindig, hiába tiltottuk onnan. Aztán vettünk csirkehálót amit röhögve át tud lépni. DE! Mikor átlépte rászóltunk, akkor utána kipucolt, így látta, hogy hol a határ. Talán 3x ha bemászott, igaz tudta nagyon jól akkor is, hogy rosszat csinált, de mivel domináns kan, mindig be fog próbálkozni, úgyhogy nekünk ez egy kis falkavezér szerep gyakorlásra is jó. :)
2013. máj. 19. 12:25
 8/16 anonim ***** válasza:
A futólánc az nem olyan rossz megoldás. Igaz, nem is a legjobb, de szerintem így is jól fogja érezni magát Nálad. :)
2013. máj. 19. 12:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Akár futólánc, akár nem én sosem tartanék kutyát láncra kötve.
2013. máj. 19. 13:01
 10/16 anonim ***** válasza:
Inkább csináljatok egy kennelt, arra a területre, ahol amugy futóláncon van a kutya. Tiszteletben kell tartanod anyud virágait.
2013. máj. 19. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!