Az mi, hogy ráírják a tápra, hogy gabonamentes, de az első összetevője a gabonapehely?
Ez csak számomra tűnik ellentmondásnak? Ért ehhez valaki? Mert pl. van a zacsiján egy szépen áthúzott búzakalász meg rá van írva, hogy gabonamentes, erre gabonapehely van benne???
Aki ezt meg tudja magyarázni, annak köszönet.
Sajnos nem vagyok pesti. Itt nem láttam fresiben Orijent, de megnézem, hátha bevezették már itt is...sosem lehet tudni.
Cicáknak Acanát vettem anno, de az az igazság, hogy ezeket a superpremiumokat nem ették nagyon a ciccek. Bár beszéltem exemmel és azt mondta, h a TOTW-ot falták a cicusok is. Hát próbálkozom majd valamelyiket biztos szeretni fogja. Mjuk ezt a dm-eset eléggé eszi. Most két nap alatt megette azt a mennyiséget, amit a britből egy hét alatt finnyázott ki.
ma 15.27
"
Egy sok vitát kavaró összetevő a szénhidrát, melyet többynire gabonafélék formájában tudunk adni a kutyának. Ezzel kapcsolatban különböző vélemények léteznek. Szénhidrátforrásként szerepelhetnek gabonapelyhek és fött tészta, rízs, krumpli, köles, hajdina,..."
Nincs róla egyező álláspont, így nem jelenthető ki, h szükséges :)
Ezért kérdeztem.
Én speciel nem adok az enyémnek, a szénhidrát azt a célt szolgálja, mint a zsír, ebből nyerik a táplálék hasznosításához/lebontásához az energiát. Szénhidrát bontó enzimek alapjába véve nem találhatóak meg a kutya szervezetében, ez az egyetlen olyan dolog, amit a kutya képes előállítani, miután 2-3 hétig kap szénhidrátot, utána már le tudja bontani, addig nem.
Én úgy vagyok vele, h ami alapjáraton nincs a kutya szervezetében, vagy nem képes lebontani, azt nem adok neki, így én az etetés ezen részét zsírral oldom meg, erre pl. tökéletes 1-1 farháton levő bőr/zsír mennyisége.
Jó ideje így etetek, makk egészséges a kutyám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!