Hogyan tanítsam meg a kutyám, hogy csak azt eheti meg, amit tőlem kap?
De ezt csak 6 hónapos kora körül lehet elkezdeni megtanítani!
Arra hogy az utcán ne szedjen föl semmit nagyon egyszerű megtanítani. Figyelni kell, és amikor megpróbál valamit fölzabálni, alaposan le kell szídni. Ezt a 3-4 alkalommal már jutalmazd is meg, ha pl. csak megszimatolja a büdös csontot és nem veszi föl.
Arra, hogy mástól ne fogadjon el kaját szintén egyszerű megtanítani: Megkérsz egy idegent, hogy kínálja falattal és amikor elfogadja le kell szídni. Meglepően hamar nem fog elfogadni kaját másoktól. Ezt a gyakorlatot, ha már tudja, akkor is meg kell ismételni, mondjuk havonta, mert hát a kutyák hajlamosak az ilyen kajás dolgokat hamar elfeljteni.:)
Arra, hogy a bedobott kaját ne egye föl nehéz megtanítani. A gyakorlat ugyanez, viszont nagyon nehéz, mert a kertet a saját területének tekinti... Ha erős az terület-védő ösztöne, akkor úgyis megugatja a járókelőt, tehát az nem tudja beetetni, viszont ha egy jól irányzott hajítással a kertben landol a méreg, azt nem feltétlenül fogja idegentől származó kajának tekinteni. :(
Én drukkolok, és majd vigyázzatok magatokra! Kutyasuliban csak másodfokú engedelmességin esetleg, vagy őrző-védőn biztosan tanítják, de ahhoz mindenképp kell az alap engedelmességi. Ha jól tudom, de ebben egészítsetek ki, mert nem vagyok biztos benne.
Olyat is hallottam,hogy be kell erős paprikázni a kaját és azt oda adatni valakivel. Így gondolom megtanulja,hogy amit mástól kap az rossz.
Hát nem tudom,de valamit ki kell fundálni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!