Ivartalanítás? Van egy 6 hónapos labrador kan kiskutyánk a férjem és én nem tudunk megegyezni az ivartalanításában.
Jobban oda kell figyelni majd az etetésre, bár labiknál amúgy is, mert öregkorukban hajlamosak a hízásra-
Mondd meg a férjednek, hogy ne vetítse ki a kutyára a saját férfiasságát, nem az ő heréit távolítják el...másrészt jót tesztek a kutyával, a saját kis komplexusánál csak többet ér, hogy egészséges öregkor vár a kutyátokra, és nem kell küzdeni a hereráktól kezdve a szukák miatt szökéseken át a hímkutyákra való acsarkodásig. Plusz nincs egész életében szex nélküli életre kárhoztatva.
így van.. két hátránya van: az egyik hajlamosabba az elhízásra (csak oda kell figyelni az etetése) a másik hogy akármennyire is szeretnétek nem lesznek majd kölykei (ami szerintem csak jó lehet kár fölöslegesen szaporítani)
a férjednek mond meg: képzelje el, hogy kint ücsörög a kertben, élvezi a napot, és hirtelen tiszta hormonbomba illatfelhő támadja meg, a kerités előtt szebbnél szebb nők mennek el, olyanok amiket még álmaiban sem mer elképzelni, a nemiszerve már majd szét robban ugy feszül az izgatottságtól és..... ennyi.... nem tudja őket megdugni, nem rohanhat behozzád hogy megdugjon, de mégcsak a saját két kezével se elégítheti ki magát... nah azt akarja hogy a kutyátok ezt élje át minden egyes alkalommal mikor tüzelő szuka illatát hozza a szél...
Egy kutya nehezen lesz hererákos, ha nincs heréje vagy nem? Akkor miért is hülyeség?
"Minden kutyának , ahhoz, hogy teljesen kifejlődjön testileg, és szellemileg, szüksége van azokra a hormonokra. nem véletlenül alkotta őket igy a természet."
Ez így van, ezért is ivartalanítanak sokan csak később 1-1,5 éves kor körül. Az, hogy mikor akarják az állatot ivartalanítani, a gazdán múlik. Megvan például a kockázat a korai (ivaréres előtti vagy közbeni) ivartalanításnál, hogy a csontok hosszabbra nőnek és az egész kutya nagyobb lesz, de ebbe én is csak belefutottam valahol, ne vegyétek 100%-ra. Viszont gondolom a kérdezőnek nem az a legfontosabb, hogy a labrador szónál az ő kutyája szerepeljen a szótárban, hanem hogy egészséges és játékos legyen.
Bár nem vagyok nagy Cesar Millan fan, de ő is az ivartalanítás mellett van, mint annyian, hisz pl. Daddy is hererákban szenvedett.
Lehet, hogy a természet úgy alkotta meg a kutyákat, hogy szaporodjanak kedvükre, de gondolom senkinek nem kell mutatni a tele menhelyeket. És magyarázni, hogy egy kufirc egy kutyafuttatóban is meg tud történni.
Két ivartalanított kan kutyám is van,mindkettőjüknél csak pozitív tapasztalataim vannak.
-Kevesebbet jelölnek
-nem őrülnek meg,ha tüzelő szukával futnak össze
-nem szöknek(ezzel kockáztatva saját és mások testi épségét)
-nem leselkednek rájuk olyan betegségek,mint a fent említett hererák s még több ivarszervi megbetegedés
-nem gyártanak felesleges kiskutyákat,még csak véletlenül sem(akiket aztán agyonütnek,menhelyen,útszélén kötnének ki,gazdátlanul és így tovább...Elég az a 2 millió gazdátlan szerencsétlen kutya így is...)
-ugyanolyan életvidámak,egészségesek,játékosak és mozgékonyak,mint előtte
Hátrányként talán annyi róható fel(de ez sem jellemző minden kutyára,nekem pl csak egyiküknél van jelen)a hízékonyság,ami könnyen orvosolható,ha az ember kicsit visszább vesz a kajájából,esetleg többet mozgatja.De mint említettem,ez csak egy lehetséges állapot,vagy hajlamos rá a kutya,vagy nem.
Remélem,sikerül meggyőzni a férjedet,mindenki ivartalanítással járna jobban.(Nekem egyébként is jól jött,hogy ivartalanok a fiúk,mert nemrég örökbefogadtam egy idős,ivaros szuka kutyát,akit 11 évesen már nem lehetett műteni,ellenben még tüzelt...Persze,különzárás,ettől függetlenül nagyon jól jött itt is,hogy a fiúk így nem piszkálták)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!