Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás? Van egy 6...

Ivartalanítás? Van egy 6 hónapos labrador kan kiskutyánk a férjem és én nem tudunk megegyezni az ivartalanításában.

Figyelt kérdés
Én szeretném ő nem. Milyen hátrányokkal járna az ivartalanítás?

2013. máj. 13. 20:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
csak előnnyel jár az ivartalanítás! nekem is egy kan labradorom van! minél előbb ivartalanítsátok! :)
2013. máj. 13. 20:23
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Jobban oda kell figyelni majd az etetésre, bár labiknál amúgy is, mert öregkorukban hajlamosak a hízásra-

Mondd meg a férjednek, hogy ne vetítse ki a kutyára a saját férfiasságát, nem az ő heréit távolítják el...másrészt jót tesztek a kutyával, a saját kis komplexusánál csak többet ér, hogy egészséges öregkor vár a kutyátokra, és nem kell küzdeni a hereráktól kezdve a szukák miatt szökéseken át a hímkutyákra való acsarkodásig. Plusz nincs egész életében szex nélküli életre kárhoztatva.

2013. máj. 13. 20:26
 3/16 anonim ***** válasza:
77%

így van.. két hátránya van: az egyik hajlamosabba az elhízásra (csak oda kell figyelni az etetése) a másik hogy akármennyire is szeretnétek nem lesznek majd kölykei (ami szerintem csak jó lehet kár fölöslegesen szaporítani)

a férjednek mond meg: képzelje el, hogy kint ücsörög a kertben, élvezi a napot, és hirtelen tiszta hormonbomba illatfelhő támadja meg, a kerités előtt szebbnél szebb nők mennek el, olyanok amiket még álmaiban sem mer elképzelni, a nemiszerve már majd szét robban ugy feszül az izgatottságtól és..... ennyi.... nem tudja őket megdugni, nem rohanhat behozzád hogy megdugjon, de mégcsak a saját két kezével se elégítheti ki magát... nah azt akarja hogy a kutyátok ezt élje át minden egyes alkalommal mikor tüzelő szuka illatát hozza a szél...

2013. máj. 13. 20:38
 4/16 anonim ***** válasza:
13%
Én kankutyát soha az életben nem ivartalanittatnék. Ez a hererák meg ugy hülyeség ahogy van. Ja, és nem férfi vagyok. Minden kutyának , ahhoz, hogy teljesen kifejlődjön testileg, és szellemileg, szüksége van azokra a hormonokra. nem véletlenül alkotta őket igy a természet.
2013. máj. 13. 21:35
 5/16 anonim ***** válasza:
80%
Az utolsóra ne hallgass, csak jót tesztek a kutyával.
2013. máj. 13. 21:57
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy kutya nehezen lesz hererákos, ha nincs heréje vagy nem? Akkor miért is hülyeség?

"Minden kutyának , ahhoz, hogy teljesen kifejlődjön testileg, és szellemileg, szüksége van azokra a hormonokra. nem véletlenül alkotta őket igy a természet."

Ez így van, ezért is ivartalanítanak sokan csak később 1-1,5 éves kor körül. Az, hogy mikor akarják az állatot ivartalanítani, a gazdán múlik. Megvan például a kockázat a korai (ivaréres előtti vagy közbeni) ivartalanításnál, hogy a csontok hosszabbra nőnek és az egész kutya nagyobb lesz, de ebbe én is csak belefutottam valahol, ne vegyétek 100%-ra. Viszont gondolom a kérdezőnek nem az a legfontosabb, hogy a labrador szónál az ő kutyája szerepeljen a szótárban, hanem hogy egészséges és játékos legyen.

Bár nem vagyok nagy Cesar Millan fan, de ő is az ivartalanítás mellett van, mint annyian, hisz pl. Daddy is hererákban szenvedett.

Lehet, hogy a természet úgy alkotta meg a kutyákat, hogy szaporodjanak kedvükre, de gondolom senkinek nem kell mutatni a tele menhelyeket. És magyarázni, hogy egy kufirc egy kutyafuttatóban is meg tud történni.

2013. máj. 13. 22:22
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Btw kankutyám volt és most is az van, mondjuk ő még kölyök. Az előzőt nem ivartalaníttattuk, 12 évet élt anélkül, hogy egyszer is párosodott volna. Nem volt épp barátságos a kankutyákkal, mégsem ezért döntöttünk amellett, hogy a picit 1 éves kora körül legkésőbb ivartalanítjuk. Hanem mert rengeteg előnye van, hátrányként meg semmit nem tudok megnevezni (a hízás is elkerülhető). És nem kínzom azzal a kutyát, hogy élete végéig cölibátusban él.
2013. máj. 13. 22:26
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Két ivartalanított kan kutyám is van,mindkettőjüknél csak pozitív tapasztalataim vannak.

-Kevesebbet jelölnek

-nem őrülnek meg,ha tüzelő szukával futnak össze

-nem szöknek(ezzel kockáztatva saját és mások testi épségét)

-nem leselkednek rájuk olyan betegségek,mint a fent említett hererák s még több ivarszervi megbetegedés

-nem gyártanak felesleges kiskutyákat,még csak véletlenül sem(akiket aztán agyonütnek,menhelyen,útszélén kötnének ki,gazdátlanul és így tovább...Elég az a 2 millió gazdátlan szerencsétlen kutya így is...)

-ugyanolyan életvidámak,egészségesek,játékosak és mozgékonyak,mint előtte

Hátrányként talán annyi róható fel(de ez sem jellemző minden kutyára,nekem pl csak egyiküknél van jelen)a hízékonyság,ami könnyen orvosolható,ha az ember kicsit visszább vesz a kajájából,esetleg többet mozgatja.De mint említettem,ez csak egy lehetséges állapot,vagy hajlamos rá a kutya,vagy nem.

Remélem,sikerül meggyőzni a férjedet,mindenki ivartalanítással járna jobban.(Nekem egyébként is jól jött,hogy ivartalanok a fiúk,mert nemrég örökbefogadtam egy idős,ivaros szuka kutyát,akit 11 évesen már nem lehetett műteni,ellenben még tüzelt...Persze,különzárás,ettől függetlenül nagyon jól jött itt is,hogy a fiúk így nem piszkálták)

2013. máj. 14. 00:47
 9/16 anonim ***** válasza:
9%
Meg kell nevelni, kézben kell tartani a kankutyát. Ha akarom fedez, ha nem akarom nem fedez. Gondolom minden kankutya szomszédjában lakik 4-5 tüzelő szuka. nem minden kankutya szökik. és nem törvényszerű, hogy minden ivaros kutya rákos legyen. Miért ne legyen domináns? Miért legyen könnyebben kezelhető? Aki nem tud vele bánni, az ne vegyen kankutyát.
2013. máj. 14. 06:57
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ivartalanítás nem a gyenge gazdik fegyvere, akik nem tudnák megnevelni az ivaros kutyáikat, hanem a féltő gazdiké, akik ezzel is kevesebbet szeretnének kockáztatni. Persze, nem kell mindenkinek ivartalanítani a kutyáját, ha ő valamiért nem szeretné, de pl. a kérdező esetében a férjének nem tudom milyen indokai vannak azon kívül, hogy a saját golyóit félti...
2013. máj. 14. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!