Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 4 hónapos szuka német...

Van egy 4 hónapos szuka német juhászkutyánk aki gyakran maga alá vizel, főként amikor simogatjuk! Ez normális miért csinálja?

Figyelt kérdés
2013. máj. 13. 12:39
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Normális . Egy idő után kinővi , nekem is németjuhászom van , még ma is beszokott pisilni pedig 13 hónapos , ha jön valaki és odaengedem hozzá akkor még beszokott . szereti az embereket . Örömében csinálja :)
2013. máj. 13. 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az izgatotságtól pisíl maga be. Nagyon sok kölyöknél előfordúl. Ki növi nyugi.
2013. máj. 13. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális...Főleg,aki írta,hogy 13 hónaposan is maga alá vizel...Négy hónaposan már nem kellene ilyen jelenségeket produkáljon,főleg simogatás közben.....Gyenge idegrendszerrel rendelkezik,általában az ilyen kutyák felnőttkorukra hiperaktívak lesznek,túlságosan megalázkodóvá vagy agresszívvé(!! félelmi agresszió) válnak.Van ilyen jelenség a kutyavilágban,hogy maga alá vizel,de más az ok ott,és ritka.A megalázkodásnak,megadásnak ez a legerősebb fokozata.Esetetekben semmi oka nem lenne normális idegrendszerű kutyának ezt használni.Persze,ha úgy kaptátok a kiskutyát,és esetleg előtte valaki nagyon megijesztette, bántotta,megverte,akkor normális ez az erős félelem,megadás az emberekkel szemben...
2013. máj. 13. 13:45
 4/8 A kérdező kommentje:
3 as hülyeségeket beszélsz mivel tőlem semmi oka nem lenne félni , ha pl haza érkezek farok csóválva fut oda és akkor megtörténik a dolog, ha félne az emberektől nem gondolod hogy oda se jönne ? az meg megint nem hinném hogy gyenge idegrendszerű kutya mert még megijedni semmitől nem láttam nem fél a vihartól , nagy nyüzsgéstől , más kutyáktól , emberektől , de még petárdától se ijed meg
2013. máj. 13. 14:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Jól van,én leírtam tapasztalatomat,általam tudott dolgokat.És fenntartom most is,amit írtam.Az hogy csóvál és örvend amikor hazamész,még nem a bátorság jele....S az sem,hogy odavizel.Nem lenne semmi oka erre az extrém megadásra,alázkodásra...Volt nekem is egy ilyen kutyám(Német Juhász Kutya,szuka volt az is..),ugyanezeket a jelenségeket produkálta.Nem nőtte el,felnőtt korában is maga alá vizelt örömében vagy ha megijedett valamitől,valakitől...Mostani kutyám soha nem csinálta,örömét és félelmét is másképp fejezi ki...Mondjuk félni még nem láttam.. :) Most kaptátok,vettétek a kutyust?Vagy már régebb veletek van?
2013. máj. 13. 14:59
 6/8 sippara ***** válasza:
Nagyon egyszerű kérdéssel el lehet dönteni: Honnan van a kutya? Tényleg idegrendszeri gondra utal a rendszeres bepisilés stresszhelyzetben (azt, hogy valakinek a kutyája 13 hónaposan is be-bepisil, és normálisnak tartja, nem is kommentálom).
2013. máj. 13. 15:11
 7/8 A kérdező kommentje:
a farok csóválás a nyugtalanság jele is lehet , de érted ha félne tőlem nem jönne oda ilyen egyszerű de még nincs teljesen 4 hónapos 3,5 hónapos , modnjuk az tény hogy az ebereket megugatja nem kedveli őket lehet kicsit fél tőlük te tőlem biztos hogy nem majd valahogy orvosoljuk a problémát :D
2013. máj. 13. 15:40
 8/8 anonim ***** válasza:
semmi köze nincs ennek a dolognak az idegrendszerhez , nagyon is normális ha egy ennyi idős kutya bizalmatlan az emberekkel az lenne nem normális ha futna oda minden idegenhez és játszani akarna vele. de lassan már el kellene hagynia az emberektől való félelmét de az jó ha bizalmatlansága megmarad. az a helyzet hogy a tenyésztő és ti nem igen fektettetek hangsúlyt a korai szocializációra , hogy megtanulja a kutya hogy az emberektől nem kell félnie , de még egyáltalán nem késő , vidd sokat sétálni, vidd emberek közé és nem lesz gond. az meg hogy ha te simogatott és maga alá vizel az simán betudható annak hogy izgalomba jött attól hogy lát téged, és ez nem feltétlen negatív dolog de majd ezt is kinövi de nem gondolom hogy mindig ezt csinálja :D
2013. máj. 13. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!