E1 vizsgán milyen hibáitok voltak? Mi az, amit nem csinált úgy a kutya, mint a gyakorlásokon? Volt vki, akinek az ellenkezője jött be? Órákon nem volt az igazi, a vizsgán viszont szuperül teljesített?
Én sem az alapkiképzés miatt járok vele suliba, ez számomra részletkérdés, de hát vizsga van belőle..
Engem az sem érdekelne, ha nem lenne.
Első válaszoló vagyok. Szerintem ezeken ne aggódj, én nagyon bepánikoltam utolsó előtti hétvégén, hogy mi lett az angyali természetű kutyámmal, de egy hét alatt azért felgyúrtuk magunkat és elég tanulságos volt ez a megbicsaklás (főleg kezdő kutyásként). Sokat kell új helyeken, jutifalat nélkül gyakorolni ill. az is nagyon sokat segített, hogy vizsga előtt sétáltunk egy nagyot a többiekkel közösen, aztán pár feladattal, jutifalattal bekapcsoltuk a kutyákat a feladatozásba.
A bukásoknál az történt, hogy helyben maradásból elmentek a kutyák és utána nem sikerült irányítás alá vonni őket - úgy értem, behívni sem, elkezdtek kiszaladgálni a kerítéshez a "nézőkhöz".
Viszont a vizsgára egyedül menj, mert a legtöbb bukásnál a második-harmadik-negyedik gazdihoz kirohangálás az ok (pláne ha tanfolyamon végig ketten voltak a kutyával).
Szia!
Én annyira izgultam az E/1 vizsgánkon, hogy már a lejelentkező szöveget se tudtam jól elmondani. :D Órákon nagyon szépen dolgozott kutya - a szemkontaktusunk sokan irigyelték -, a rettentő izgalmam viszont átragadt rá, ennek következtében majdnem végig szaglászott lábnál követésben. Utólag könnyű azt mondani, hogy úgy kellett volna kezelnem a helyzetet, mintha csak egy gyakorlás lenne.
A vizsgánk egyébként 90 pontos lett, mert a hosszú helyben maradásnál egyszer a mozdulatára (már a vége felé) azt hittem, hogy fel akar kelni én meg ráüvöltöttem, amitől persze végül felkelt, mert nem értette, hogy mi van. Nem akartam szegényre rákiabálni, de a stressz… X)
Egyébként, ha szaglászik a kutya, az a leggyakoribb hiba, hogy megáll a gazdi és „könyörög” neki. Nem szabad, légy lendületes és határozott, ami pedig a legfontosabb: bízz a kutyádban és magadban! (:
Oks, ezen még dolgozunk szerdáig :)
Azt mondták, h utána átmenetileg, vizsgáig tekintsünk rájuk "szobanövényként", hát nemtom.. Ti változtattatok vmit ilyen téren?
Előtte tervezem én is, h pár gyakorlatra kap juti falatot, meglátjuk addig hogy alakul :)
Szia!
Köszi neked is :)
Ha néha befeszül a póráz, az nagyon gáz? Erre már nem emlékszem mit mondtak, teszem azt, ha lemaradozna...
Én nem tartottam be ezt a szobanövény dolgot és vizsgáig minden nap egyszer végigcsináltam a vizsgafeladatokat – nagyon kevés jutifalattal, tartóka nélkül. Ez a napi háromszori – vagy többszöri – gyakorláshoz képest csökkentés volt. Viszont mivel az én kutyusom nagyon kajás, előtte való nap már nem kapott enni.
Pórázfeszülés: ha egy pár másodperce itt-ott megfeszül a póráz, azt nem veszik olyan véresen komolyan, ha többször előfordul 1-2 pontot vonnak csak le, de volt, hogy csak megemlítették az értékelésnél. Az a lényeg, hogy ne rángasd végig a pályán. :D Fordulásoknál, lemaradásnál nagy segítség a cuppogás, „csiripelés”, egy-két nagyobb lépés vagy picit rágyorsítás. Mindenki a térdcsapkodást javasolja, nálunk az speciel annyira nem jött be, én így kb. végig dicsértem/csiripeltem.
Köszi mindenkinek :)
Igen, én sem az oklevél miatt járok, igazából engem a középfok tananyaga a viszonyrendezés érdekel nagyon :)
Eddig én is úgy álltam hozzá, h ááá nem lesz gond, hát tudja, eddig is tök szépen csinálta (pl. helyben maradás versenyt megnyertük a csoportban). De a hétvégi produkciói beparáztattak, remélem vasárnapra túlleszünk ezeken :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!