Mit lehetne tenni, hogy a macska megszokja a kutyát?
A cicák előbb vagy utóbb úgyis hozzá szoknak a kutyushoz. Mikor hozzánk jött egy palotapincsi nagyon meg voltak tőle ijedve a cicók de mostmár szinte maguk közé fogadták, kíváncsi vagyok mikor fog elkezdeni nyávogni.:)
Semmi különleges lépésre nincs szükség szerintem.
Sok sikert a kutyushoz!
Nálunk már van egy kutya, épp 3. napja van cicánk is. A macska mindig fúj a kutyára nálunk, azt olvastam ez természetes. Elvileg egy vagy két hét, mire összeszoknak.
Úgy veszem észre én is, hogy a lényeg: egyik se tudja bántani a másikat de legyenek egymáshoz közel minél többet.
Nekem két felnőtt macska mellé jött egy felnőtt kutya még decemberben.
Az első néhány nap nagyon rossz volt, attól féltem meg sem maradhat a kutya. Az egyik cica két napig nem evett, a másik meg elkezdett mindenhova bepisilni a lakásban.
De aztán szép lassan elmúlt, mostanra már tök jól meg vannak egymás mellett. A cicák időnként oda is dörgölőznek a kutyusnak. :)
Nagyjából1,5-2 hónapba telt odáig eljutni, hogy ne fújjanak rá.
Amikre nagyon figyelj:
A kezdeti időkben sokkal több időt szentelj a cicákra mint a kutyusra, lehetőleg a cicák előtt ne is nagyon simogasd. Tudom, hogy ez nagyon nehéz, de a ciccek nagyon féltékeny állatok, szóval véletlenül sem érezhetik azt, hogy a kutya fontosabb, különben utálni fogják.
És ne hagyd a kutyusnak, hogy inzultálja a cicákat. Tiltsd le róluk mindig. Amig maximálisan meg nem szokják, játszani se engedd oda. Meg kell tanulniuk a kutya testbeszédét, hiszen tökéletesen ellentétes az övékkel, ezért a játékot is támadásnak vehetik. Akkor meg visszatámadhatnak. Pl a farokcsóválás. A kutyáknál az örömöt jelenti, a cicáknál agressziót.
Hagyj nekik időt. Mivel a ti esetetekben a kutya még kölyök, szerintem még gyorsabban el fogják fogadni a cicák mint nálam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!