Szívósabbak lettek a kullancsok? Ti mit használtuk ellenük?
A ti kutyátokból szedtetek már ki idén kullancsot? Én teljesen ki vagyok akadva, hogy már vagy 6 kullancsot szedtem ki szerencsétlen jószágból.
Nem járunk erdős-bokros helyeken egyáltalán.
A legújabb nyakörvét max 3 hete vettük neki, mert az előző semmit nem ért. (eddig használt, tavaly egy darab kullancs nem volt a kutyában) Ez a bolha-kullancs-szúnyogirtó 1500Ft volt, és nagyon ajánlották, mert gyógynövényes meg mit tudom én.
Most már erősen gondolkodunk Frontline cseppben is, de tudtommal azok sem olcsók és nem is hatnak olyan sokáig, mint a nyakörvek. Mindig is nyakörvet használtam az összes kutyámnál. Már csak azért is, mert ezt legalább más gazdi is látja, hogy nem bolhás-kullancsos a kutyám. A cseppet viszont honnan lássa más is?
Plusz kicsit drágállom, hogy ahogy most olvastam, a Frontline csepp 3 hétig véd a kullancsok ( ettől több ideig a bolhák) ellen. Nonszensznek tartom, hogy 3 hetente fizessek 1500 vagy a másik fajtáért 2000Ft-ot. Mi a biztosíték, hogy azok mellett nem lesz kullancs a kutyában? Szerintem semmi...
Én ultrahangos kullancs és bolhariasztót használok, eddig egy kullancs sem volt a kutyában. Közeli parkokban, Feneketlen tónál, Gellért hegyen szoktunk sétálni, nem tudom, hogy ezek mennyire kullancsfertőzött helyek, de gondolom annyira nem.
5 000 Ft-ért vettem, de most a Fressnapf-ban és az Alphazoo-ban is akciós 4 000-ért. 9-10 hónapig kitart, tehát csak egyszeri költség évente.
Az OFF! spray az nem az a fehér doboz, kék kupakos? Én kicsi korom óta járok táborokba és azt használtam mindig, de az emberekre van.
Köszönöm a válaszokat, ha van még valami, írjatok. :) Utána nézek mindegyiknek.
A patadokisról: [link]
Itt olvastam, hogy írta valaki:
"Aki tápot ad az állatnak,annak nem használ ez a csepp!!!!,ezt elfelejtették kiírni!!!!!!!!!!!!"
Erre jött a válasz:
"Kedves *******! Ez azért nem egszen így igaz. Annak is használ, de csökken a hatékonységa. A tápos etetéssel a kutya, kullancs számára vonzó testszaga jelentősen érezhetőbb, ezért javasoljuk a nyers etetést. Ez persze csak egy javaslat. Ennek ellenére hatékony a tápos kutyákon is! Számtalan pozitív tapsztalatot osztottak meg maguk a gazdik is, itt az oldalon, tessék figyelmesen olvasgatni!"
Nos ez valami homeopátiás cucc. Ki mennyire hisz benne? Vélemények?
Bocs, hogy ennyit írok, apránként jutnak eszembe a dolgok.
Amit párom vett a kutyának az a Biospotix márka.
Én adtam neki egy esélyt, nálunk bevált.
Nyilván, akinek szűkebbre kell húzni a nadrágszíjat, ő nem nagyon kísérletezhet.
A Foresto nyakörv bár drága, de még sehol nem olvastam róla rossz tapasztalatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!