KB mennyi idő múlva lesz a régi?
De micsoda? Cica? Kutya?
Az én cicámnak is ki kellett venni a méhét sajnos :S
Be volt gyulladva, az utolsó pillanatban vittük el.
Elaltatta, megműtötte. Aznap még aludt elég kótyagos volt, éjszaka meg én hánytattam szegényt. 2 nap kellett hozzá, hogy tudjon enni és járni egyáltalán.
L/22
Méhgyulladás?
kb 2 hét mire kiveszik a varratokat, aztán még várj 2 hetet mielött komolyabban mozgatod vagy uszni vinnéd
gyogyulást az ebnek
Méh eltávolító műtét => ivartalanítás.
A műtét után pár óráig kába, zavaros lesz, meg fog próbálni megállni a négy lábán, ebből lehetnek mókás esések, stb.
Előfordulhat, hogy pár napig kedvetlen lesz, nem akar enni, mozogni. Nem kell kétségbe esni, gyakori, hogy pár napig nem eszik rendesen.
1-2 hét a gyógyulási idő, akkor kell menni varratszedésre is.
A kutya és a te hozzáállásodtól is függ. Ha sokat babusgatod, sajnálod, ajnározod, nehezebben fogja átvészelni. Természetesen vigyázni kell rá, mozgásnál kímélni, hiszen mégis csak hasi műtétről van szó, de nem kell túlzásba vinni az aggódást.
Max. 2 hét múlva, ahogy a seb beforr, újból a régi lesz.
a kékbálnán nem szabad méheltávolító műtétet végezni,mert fokozottan védett ,és nem kapható ekkora méretű védőgallér :)
a kutyád ,pedig 3-4 nap mulva teljesen rendben lessz.
a műtét után este-éjjel lehet kis hányás az altatás után. és vagy fél napot pihen.
terhelni nem szabad 2-3 hétig .
és ne kapjon csontot az első hétben ,ha lehet .
nyugi -nagyon hamar felépül !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!