A kutyám egeret evett, lehet tőle baja?
Figyelt kérdés
4 hónapos, mikor kimentem, láttam hogy a macskával veszekszik valamin. Hát egy egér volt, amit a macska kapott el, ez még nem lenne baj, de itt vannak kirakva ilyen egér mérges edénykék, és ha előtte evett belőle az egér, nem lehet baja a kutyának?2009. szept. 30. 15:02
2/7 A kérdező kommentje:
hát ma már nem tudom elvinni, faluban lakunk, és a környező állatorvosok már nem dolgoznak, csak délig, a legközelebbi pesten lenne, de az 1,5 oda és ugyan annyi vissza... lehet baja??
2009. szept. 30. 15:21
3/7 anonim válasza:
hogyne lehetne ha mérgezett volt az egér
add neki sok tejet, legalább egy fél litert
ezt olvasd el: [link]
ha tudsz patikában venni K-vitamint, az nagyon jó lenne .. azt adj neki
4/7 A kérdező kommentje:
ok adok neki tejet, de nálunk ilyen véralvadás kátlós egér méreg van, ami olyan hogy bele megy az egér, megvágja egy kis szikécske amin rajta van ez az anyag, tehát nem konkrét patkányméreg
2009. szept. 30. 15:30
5/7 anonim válasza:
A méregtől is lehet baja, ha megette az egeret, de maga az egér is hordoz olyan fertőző vírusokat, baktériumokat, amiktől komolyabb fertőzést is kaphat. szerintem ha 1-2 napig nem látszik rajta semmi, akkor nincs aggodalomra ok.
6/7 anonim válasza:
Atropin injekció kell, ha véralvadásgátlós eleséget evett az egér. Elvérezhet a macska, a kutya is, ha megeszi!
7/7 anonim válasza:
tejet itass vele.abban lévő K vitamin az ellenszer az egérméregre .
valószínüleg a tejtől meg hasmenése lesz :)
sajt is jó, és azt imádják a kutyák :) csak többet kellene etetned,és a gyomra azt sem nagyon birja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!