Hány nap után lesz éhes annyira a kutya, hogy megegye a száraz tápot? Valakinek tapasztalat?
Szoktam főzni is a kutyámnak néha, rízst, csirke májat, szivet, egyszerűen imádja. Na de mikor jön a száraz táp akkor húzza a száját. Eddig megette, igaz nem olyan lelkesedéssel és mindig hagyott a végén egy keveset, de 1,5 napja nem hajlandó hozzá nyúlni a száraz táphoz. Semmi baja nincs az tuti (tegnap voltunk kutya dokinál, de nem emaitt). Nagyon lelkes mikor jön az etetés, mikor oda engedem kíváncsian beleszagol a táljába, majd rámvett egy fura tekintetet és ott hagyja a tápot. Ilyenkor ott hagyom még pár percig aztán elveszem.
Ha nagyon éhes lesz megfogja enni ugye? Minőségi, prémium tápot adok neki, halasat, szóval még illata is van. Megértem h finomabba a csirke máj, de tápot is kell ennie a vitaminok miatt.
Megfogja enni ha nagyon éhes lesz? De ugye baja nem lesz a kutyának ettől h úgymond éheztetem?
Másfél nap az semmi. Az én kutyám több, mint 1 hétig húzta.
Ismerek olyat, amleyik a 13-14-ik napon kezdett el enni belőle.
az egyik kutyám 5 napig képes volt éhezni az 5.napon úgy ette a tápot mint a kisangyal,a másik kutyánk 3 napot bírt ki kaja nélkül...
az első kutya 1,5 évig konyhai koszton élt,úgy került hozzám,hogy ő a tápot nem eszi,na mondom ilyen nincs..pár hónapig eljátszotta,hogy nem eszi meg a tápot, havi 1x biztos finnyázott és 4-5 napig nem evett..a 2. kutya csak hisztizett,hisztizik most is,de ő 2-3 napnál tovább nem éhezteti magát..
bajuk nem lesz, 4-5 nap szerintem a maximum amíg nem esznek..de fontos,hogy míg ez tart egy kis jutifalat,szalámi vagy bármi egyéb kaja ne kerüljön elé,más különben annál tovább bírja..
Az én kutyám is ezt csinálta, 3 napig éhezett, aztán csak úgy falta a tápot.
De akkor amíg a tápot meg nem teszi tényleg semmi mást ne kapjon, kis falatkákat sem. Nagyon jól csinálod, hogy elveszed előle ha nem eszi. Próbáld meg esetleg, hogy látványosan csámcsogsz egy sort a tálja fölött, mintha beleennél, mielőtt leteszed elé.
Az enyém néhány havonta eljátszotta ezt, hogy nem eszi meg a tápot, olyankor jött a 3 napos éhezés. Aztán mióta két kutyánk van egyszer sem fordult elő, lelkesen eszik akármit rakok is elé. Nehogy a másik elvegye... :D
Ez változó. Van kutya, amelyik hetekig is bírja. De én azt mondom, hogy nem kell feltétlenül ragaszkodni a táphoz.
Persze, hogy húzza a száját, ha közben kaphat finomabbat is.
Na de ez sem törvényszerű, mert mi pl. nem látjuk el minden jóval a miénket, mégse eszi a tápot, van, hogy semmit, állandóan fogy emiatt. Szóval nem egyszerű.
köszönöm a sok tanácsot. Eddig megette a halas tápot, csak most finnyázik. Csirkéset én nem adhatok neki, mert allergiás rá , vagyis ilyen piros foltok jönnek ki a testén (bulldog). de tegnap már evett végre :D igaz nem az egészet, de már nem volt az a fintórgó tekintet a szemében.
A kutya suliba amúgy azt mondták nekünk, hogy ha egy kutya éhes akkor bármelyik tápot meg eszi, és nem válogat, hiszen a farkasok sem válogatnak hogy éppen melyik őzikét fogyasztanák el vacsorára :)
köszöönm a tanácsokat, remélem a hét közepére már habzsolni fogja a tápot mert van még belőle bőven :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!