Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi vitamint adhatok neki?

Mennyi vitamint adhatok neki?

Figyelt kérdés

Pet Champion Puppy Multivitamin tablettát vettünk. Az van ráírva, hogy egy tabletta/10 ttkg. Ha csak 1 kg a kutyi, akkor mennyit adhatok neki?

10 felé nem tudom eltörni, de azért több részre töröm a tablettát. És csak minden másnap. Ez így jó?

2009. szept. 30. 11:07
 1/7 whitelady1 ***** válasza:

Szia!

Nem tudom miért vetted ezt a tablettát és hogy ki mondta hogy vegyél ilyet... ( Szerintem teljesen felesleges)

Milyen tápot adsz a kutyusnak? Ha minőségi táppal eteted, akkor nincs szüksége mindenféle vitaminokra. Egy jó tápban minden benne van aminek egy kölyök kutyának szüksége van. Ha minden áron vitaminnal akarod tömni a ktyát akkor kérdezd meg az állatorvosodat, hogy ő milyen adagolást javasol az esetedben.

2009. szept. 30. 11:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Happy Dog nevezetű tápot kap. Nem tudom ez mennyire jó, ezt kapta ahonnan elhoztuk. Ott mondták, hogy lehet mellé adni vitamint is.
2009. szept. 30. 13:04
 3/7 anonim ***** válasza:
A Happy Dog egy elég jó minőségű táp, e mellé teljesen felesleges bármilyen vitamint adni a kutyának. Egy ilyen kicsi kutyánál nagyon könnyű túladagolni a vitamint, ami ízületi problémákhoz,megbetegedésekhez vezet, többet árt mint használ, szóval felejtsd el a vitamint.
2009. szept. 30. 18:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha nem adsz friss zöldséget a kutyának akkor mehet a vitamin, úgy látom az emberek még mindig nem értették meg, hogy a szintetikus vitamin ami a táphoz van adva nem szívódik fel maximálisan (ahogy a tabletta sem).

Happy Dogban amúgy is alapvető vitaminok vannak csak, sok nyomelem kimaradt, amit a Pet Champion tartalmaz.

Törd teljesen porrá a vitamint és mindig szórj olyan picit a kajájára, mint ha megsóznád.

Én egyedül Acana (és hasonló)táp mellé nem adnék vitamint, a benne lévő gyógynövények miatt.

2009. szept. 30. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Jah és mielőtt elkezdtek kötözködni vitaminokkal kapcsolatos ismereteimet az egészségügyiben és a háziorvosomtól szereztem.
2009. szept. 30. 19:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Az embernek teljesen más szükségletei vannak mint az állatoknak. Én nem adnám neki a vitamint, teljesen felesleges.
2009. szept. 30. 20:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem, nincsenek teljesen más igényeik, konyhanyelven nagyjából annyi, hogy több hús kell nekik, mivel ragadozók. Ezen kívül ugyan azok a molekulák alkotják a sejtjeiket és irányítják a sejten belüli folyamataikat, mint az embereknek. Ugyan úgy enzimatikus folyamatok irányítják a fehérjeszintézist. És ez, ami fontos. Ugyan azokra az anyagokra van szükségük. Nem véletlenül eszik a kóbor kutyák vagy a farkasok a természetben a növényeket, gyümölcsöket. Nekik is van vitamin és ásványianyag szükségletük és ők sem tudják a mesterségeset jól hasznosítani.

Ha már itt tartunk megjegyzem, a kutyáknak gabonára is szükségük van, bár nem sokra, de ők sem a napból nyerik az energiát. És sokkal több zsírt is igényelnek, mint amit az Acana, vagy bármely táp tartalmaz.

2009. okt. 1. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!