Ha kutyasétáltatást vállalok mire kell figyelnem?
Egyszerűnek tűnhet, de elég nagy felelősség, ha jól nevelt a kutya akkor is lehet baj, pl.: előfordulhat,hogy békésen sétálgattok és a semmiből egy idegen kutya rátok ront, pontosabban a kutyára. Sajnos velem volt már ilyen a saját kutyámmal voltam, a másiknak is volt gazdája csak szabadon volt a kutya és megtámadta az enyémet, szerencsére nem lett végül komoly baj. Viszont ha ilyen helyzet adodik nem tudom,hogy reagálnál.
Ha meg más kutyájanak baja lesz hát , nem biztos,hogy elég lesz egy elnézést én megtettem mindent..
Tehát arra figyelj, hogy mindenre legyél felkészülve, ne csak azt a kutyát nézd akit viszel sétálni, hanem arra is,hogy amint kiléptek az utcára történhet bármi. Jó nem azt mondom,hogy ez egy ilyen mindennapos esemény, csak ilyen is előfordulhat.
esélytelen,hogy ezzel tudnál foglalkozni, én plakáton,neten is hirdettem magam,tapasztalt kutyás vagyok ( nem lett nyárra munkám és lett volna időm a sajátom mellett más ebeket is sétáltatni)
de egy e-mail vagy telefon nem jött,hogy kéne vkinek a kutyáját sétáltatni,aztán bele gondoltam,hogy egy idegennek én sem adnám oda a kutyámat az biztos!
le is szedtem a hirdetéseimet..
ismerősöm vizsláját sétáltattam 1 hónapig, nyáron, heti 2x 1 órára..szegény vizslának édes kevés volt ez a séta mennyiség,mellesleg úgy húzott,hogy sokszor majdnem elestem..szerencsére közel volt egy mező ott elengedtem volt nálam jutifalat,labda minden,ha netán túl messze menne vhogy felhívjam magamra a figyelmet,szerencsére első szóra oda jött,viszont pórázon nem jött vmi szépen,nagyon húzott és hiába próbáltam nevelni a heti 2x 1 óra alatt nem volt időm rendes nevelésben részesíteni, csináltam volna tovább is,ha nem lett volna ennyire neveletlen,én nem akartam sem a kutya sem az én életemet kockáztatni azzal,hogy kiránt egy kocsi elé..
Amit megtanultam,hogy baromi nagy felelősség más kutyáját sétáltatni.Ha elszökik a te felelősséged,ha megtámadja a kutyát egy idegen neked kell vele rohanni az orvoshoz ha olyan szintű a sérülése,vagy netán a sétáltatott eb támad meg vkit vagy más kutyát,téged fognak számon kérni!!
Az utóbbi 1-2 hétben több lett ez a kutyasétáltatás vállalnék kérdés,üzenem nekik:
Attól mert az Éjjel nappal Budapestben a Lali "kutyasétáltatóként" "dolgozik" nem kell minden 2. embernek kutyasétáltatást vállalnia!!
Rá se bíznám a kutyámat az biztos!
De ez egy sorozat a való élet kicsit más!
főleg ha nincs semennyi tapasztalatod a kutyákkal!
Bármikor bármi lehet és csak te lehetsz a felelős,mellesleg a kutyasz.rt is fel kell szedned..
ha vki rád is bízná a kutyáját óránként 500 ftnál többbre ne számíts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!