Hogyan lehetne izgalmasabbá tenni a kutyasétáltatást?
Hogy lehet kutyasétáltatás közben unatkozni?? :O
Ha városban sétáltok, folyamatosan kommunikálni kell a kutyával, ne menjen le az útra, álljon meg, jöjjön vissza. Ha a zöldben, pusztában, parkban, ott is állandó a kommunikáció és a viselkedés visszacsatolása.
Nálunk a napi két séta közül a délelőtti általában vásárlás, ügyintézés...ha a parton sétálunk és éppen semmit nem csinálok a kutyával, akkor nézem a tájat, gondolkodok, vagy csak üres fejjel bandukolok :)
Az esti nagy sétán tanulunk, gyakorlunk, játszunk...ha ismerőssel talizunk, akkor bandázunk.
Pl. most jöttünk meg nemrég a 2 órás sétából. Elején hóban, aztán latyakban-sárban bandukoltam tök lassan egyedül, kutyám elvolt magában, néha behívtam és egy-két trükköt kértem tőle gyorsan jutiért és mehetett tovább. Aztán ismerőssel dumáltunk egyhelyben egy kicsit, kutyám közben a Dunába ugrott hattyú után :D Utána hogy fázzon meg, aktív séta, majd fákat kerültettem össze-vissza, közben labdázás, kis engedelmes...aztán frisbeezés laposan a hóban, közben pár feladat...visszafele ismerősökkel bandázás...el is telt a két óra seperc alatt :D
Taníts neki dolgokat amiket csak sétálva lehet, pl jöjjön melletted vagy ilyesmi.
Akinek húz a kutyája és engedi hergeltetni, az pl. azért szoktassa le erről, mert kikaphat egy olyat hogy a kutyák átjönnek a kerítésen, ha gazda ott van elküld a francba, vagy rád ereszti a kutyáját, hogy nesze neked most legyen nagy az arcod :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!