Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyen kutyák a leggyorsabbak?

Melyen kutyák a leggyorsabbak?

Figyelt kérdés
Agilitizni szeretnék a kutyámmal, aki egyébként egy golden retriever szuka. Merjek belekezdeni ezzel fajtával, ha akarok elérni eredményeket, vagy inkább várjak vele és majd később egy másik fajta... ha igen melyik jöhetne szóba?
2009. szept. 29. 21:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
58%
az agarak:P
2009. szept. 29. 21:54
 2/23 anonim válasza:
79%

Szerintem a retriever-t hagyd ki ebből :) Én is próbálkoztam vele kb 4éve, akkor nem sikerült :(

És csak és kizárólag agár! Vele olyan díjakat nyertem amilyenekről csak álmodtam a másik kutyusnál...

2009. szept. 29. 21:55
 3/23 anonim ***** válasza:
51%
agár
2009. szept. 29. 22:18
 4/23 A kérdező kommentje:
esetleg agarakon kívül egy másik fajta?
2009. szept. 29. 22:21
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

goldennel is tudsz agilityzni , a gyorsaság nem minden.

A lényeg h megtanisd neki az elemeket.

Az agár csökönyösebb fajta, nem is nagyon láttam agilityn agarakat :O

golden sztem nagyon ügyes ebben a kutyássportban, próbáld meg, aztán meglátod,de beszélj hozzáértővel- agility edzővel.

2009. szept. 29. 23:44
 6/23 anonim ***** válasza:
77%
A border collie.
2009. szept. 30. 07:16
 7/23 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem spániellel, uszkárral is jól lehet agilityzni.

Én is csatlakozom a feljebb szólohoz, a kettőtök közti összhang és a hibátlan végig menetel sokkal fontosabb.

2009. szept. 30. 08:44
 8/23 anonim ***** válasza:
95%

Valóban az agár a leggyorsabb, csakhogy ő egy önálló, nemes kutya, nem nagyon imádja feltétel nélküli, azonnali engedelmességet.

A goldennel is szoktak versenyezni de én félteném az izületeit, mert nagy kutya. És hát a border collie-k között nagy a méretkülönbség és sokuk a maxi kategóriába kerül, és akkor tuti ők győznek. Tudom nem ez a lényeg, de néha biztos jó dolog neked is győzni.

A legnyerőbb kutyák a borderek, sheltik, pásztorkutyák. Ha nem akarsz olyat aki a kutyások között tucatkutyának számít (border) akkor ajánlom a mudit, ő sokkal ritkább, különlegesebb és magyar is. Gyorsaságban felveszi a versenyt az agárral, és feltétlenül engedelmes. Csak nem ismerik, pedig méltó ellenfele a bordernek.

2009. szept. 30. 11:15
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Agár agilityre???!!! Ezen jót kacagtam :o)))

Viccet félretéve:

goldennel el lehet kezdeni agilityzni. Azt már az elején tudnod kell, hogy nem fogja felvenni a versenyt a borderekkel, de első kutyának tökéletes. Megtanulod, hogyan kell csinálni ezt az egészet, eljársz versenyekre, szemináriumokra és mire vennél egy agilityre igazán alkamas kutyát ott már csak arra kell koncentrálnod h hogyan építsd fel a kutyát - és nem arra h "jaj milyen jó lenne ez a kutya, ha én nem bénáznék" - sajnos sok ilyen van a magyar mezőnyben (mindenféle előképzettség nélkül vesznek egy bordert mert azt tudják h ők a legjobbak, aztán nem tudnak felnőni a kutyához. Arról meg nem is beszéltünk h Magyarországon nem lehet olyan bordert kapni, aki a nemzetközi mezőnyben is megállná a helyét)

Saját példám:

én labradorral kezdtem. Vele tanultam meg mindent. Idén kijutott az FCI agility világbajnokságra!! A válogatók alkalmával bordereket is maga mögé utasított... Tudtam, h kint már esélyünk sincs, de a tisztes helytállás cél volt - a végeredmény: összetett 33. hely, ill. 3. a nem-borderek között.

Ezek után - ha minden jól megy - februárban hozom el a kiskutyámat, aki már egy border lesz. De viszont nem adtam fel egyáltalán a labradorral való agilityt sem - mindig szeretnék olyan labit magam mellett aki agilityzik.

Ha rám hallgatsz, akkor elkezded vele és ha tényleg azt érzed, h ez a Te sportod, ezt hosszú éveken át szeretnéd csinálni, és már megtanultál sokmindent akkor vágj bele egy borderbe, egy kelpie-be, egy mudiba vagy bármibe amelyik tetszik.

2009. szept. 30. 12:31
 10/23 anonim ***** válasza:
76%
doberman
2009. szept. 30. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!