Melyen kutyák a leggyorsabbak?
Szerintem a retriever-t hagyd ki ebből :) Én is próbálkoztam vele kb 4éve, akkor nem sikerült :(
És csak és kizárólag agár! Vele olyan díjakat nyertem amilyenekről csak álmodtam a másik kutyusnál...
goldennel is tudsz agilityzni , a gyorsaság nem minden.
A lényeg h megtanisd neki az elemeket.
Az agár csökönyösebb fajta, nem is nagyon láttam agilityn agarakat :O
golden sztem nagyon ügyes ebben a kutyássportban, próbáld meg, aztán meglátod,de beszélj hozzáértővel- agility edzővel.
Szerintem spániellel, uszkárral is jól lehet agilityzni.
Én is csatlakozom a feljebb szólohoz, a kettőtök közti összhang és a hibátlan végig menetel sokkal fontosabb.
Valóban az agár a leggyorsabb, csakhogy ő egy önálló, nemes kutya, nem nagyon imádja feltétel nélküli, azonnali engedelmességet.
A goldennel is szoktak versenyezni de én félteném az izületeit, mert nagy kutya. És hát a border collie-k között nagy a méretkülönbség és sokuk a maxi kategóriába kerül, és akkor tuti ők győznek. Tudom nem ez a lényeg, de néha biztos jó dolog neked is győzni.
A legnyerőbb kutyák a borderek, sheltik, pásztorkutyák. Ha nem akarsz olyat aki a kutyások között tucatkutyának számít (border) akkor ajánlom a mudit, ő sokkal ritkább, különlegesebb és magyar is. Gyorsaságban felveszi a versenyt az agárral, és feltétlenül engedelmes. Csak nem ismerik, pedig méltó ellenfele a bordernek.
Agár agilityre???!!! Ezen jót kacagtam :o)))
Viccet félretéve:
goldennel el lehet kezdeni agilityzni. Azt már az elején tudnod kell, hogy nem fogja felvenni a versenyt a borderekkel, de első kutyának tökéletes. Megtanulod, hogyan kell csinálni ezt az egészet, eljársz versenyekre, szemináriumokra és mire vennél egy agilityre igazán alkamas kutyát ott már csak arra kell koncentrálnod h hogyan építsd fel a kutyát - és nem arra h "jaj milyen jó lenne ez a kutya, ha én nem bénáznék" - sajnos sok ilyen van a magyar mezőnyben (mindenféle előképzettség nélkül vesznek egy bordert mert azt tudják h ők a legjobbak, aztán nem tudnak felnőni a kutyához. Arról meg nem is beszéltünk h Magyarországon nem lehet olyan bordert kapni, aki a nemzetközi mezőnyben is megállná a helyét)
Saját példám:
én labradorral kezdtem. Vele tanultam meg mindent. Idén kijutott az FCI agility világbajnokságra!! A válogatók alkalmával bordereket is maga mögé utasított... Tudtam, h kint már esélyünk sincs, de a tisztes helytállás cél volt - a végeredmény: összetett 33. hely, ill. 3. a nem-borderek között.
Ezek után - ha minden jól megy - februárban hozom el a kiskutyámat, aki már egy border lesz. De viszont nem adtam fel egyáltalán a labradorral való agilityt sem - mindig szeretnék olyan labit magam mellett aki agilityzik.
Ha rám hallgatsz, akkor elkezded vele és ha tényleg azt érzed, h ez a Te sportod, ezt hosszú éveken át szeretnéd csinálni, és már megtanultál sokmindent akkor vágj bele egy borderbe, egy kelpie-be, egy mudiba vagy bármibe amelyik tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!